Bilde av Dubai

Dubai

Dubai er en av de syv Forente Arabiske Emerater, og uten tvil den mest populære. Dubai satser sterkt på luksus turisme, og kan by på eksepsjonelle severdigheter.

Dubai er en av de syv Forente Arabiske Emerater, og uten tvil den mest populære. Dubai har, eller kommer til å få: verdens største samling av kunstige øyer (the World), verdens største kunstige slalåmbakke, verdens største fornøyelsespark: Dubai World (ja den er større enn Orlandos Disneyworld) og for ikke å glemme verdens eneste 7 stjerners hotell Burj Al Arab som er i Dubai.

Det er faktisk kun 8 % av økonomien i Dubai som kommer fra oljeutvinning. Dubai er drevet gjennom turisme og handel. Det har vært, og er en storsatsning innen turisme.

Dubai er shopping hovedstaden i Midtøsten. Dubai Shopping festival arrangeres hvert år, og da går kredittkortene veldig varme. Kjøpesentre i Dubai er gedigne, og butikkene svære og utvalget eksepsjonelt godt. Designerklær, smykker, elektronikk er litt av hva Dubai kan by på. Dubai har også et godt kulinarisk kjøkken. De beste restaurantene ligger under hotellene. Det er også gjennom hotellene i Dubai restaurantene kan servere alkohol til måltidene. Det er riktignok noen andre steder som har kommet seg unna denne regelen i Dubai.

Litt utenfor Dubai kan du bli med å ri på kamel, ta ørkensafari, eller bli med en firhjuling som suser av gårde over store sanddyner i ørkenen. Denne opplevelse utenfor Dubai slår uten tvil den villeste berg og dalbane!

Det er tropisk klima i Dubai. Mellom november og mars er været varmt med rundt 25 grader og solrikt. På sommerhalvåret i Dubai er det lite regn og temperaturer oppi 40 grader. Dubai er virkelig en by som bare må besøkes.

Dubai byr på en eksotisk blanding av luksus, shopping og stormannsgalskap

Dubai blir ofte kalt Midtøstens svar på Las Vegas. Og det ligger nok en del sannhet i den påstanden. Mye handler om å være størst og best på alt. Derfor finner man følgende i Dubai i dag:

 • verdens høyeste bygning (Burj Khalifa 828 meter)
 • verdens største kunstige slalåmbakke (Mall of the Emirates)
 • verdens største samling av øyer (The World)
 • verdens eneste 7-star hotell (Burj AL Arab - også kalt seilet)
 • verdens største shoppingsenter i areal (Dubai Mall)
 • verdens største fonteneshow (Dubai Mall)
 • verdens høyeste hotell (Rose Tower - 333 meter høyt)
 • planlagt verdens største fornøyelsespark (Dubailand - ikke ferdig ennå)
 • verdens største gullring (The Gold Souq)
 • verdens lengste helautomatiske metro (Dubai Metro)

 • verdens raskeste berg og dalbane (Ferrari World - ligger dog i Abu Dhabi)

  Dubai er en supermoderne og spennende by med høy standard, fine strender og en genuin gjestefrihet. Men det er også en stor by med store avstander mellom de ulike byområdene. Når i tillegg trafikken kan være ganske omfattende så tar det tid å bevege seg rundt i Dubai. Dubai Metro, en førerløs helautomatisk metro, som åpnet i 2009 vil forhåpentligvis kunne ta en del av den voksende trafikken (ekstern lenke). Eller så finnes det et stort antall taxier og busser som kan benyttes.

  Veldig forenklet er Dubai delt inn i 2 hovedområder. Dubai sentrum ligger ikke langt fra flyplassen og er den gamle delen av Dubai med markeder, Dubai Creek og hvor mange av de lokale bor. Les mer om bydelene i sentrum, Deira og Bur Dubai. Litt utenfor sentrum ligger Jumeirah Beach som er den kjente stranden som strekker seg alt fra 15 til 45 minutter fra sentrum. Her finner man de kjente hotellene og de fine strendene. Les mer om Jumeirah Beach.

  De senere år har det dukket opp nye og populære områder for turister som på en måte er knyttet til Dubai sentrum eller til Jumeirah Beach. Langs hovedveien Sheikh Zayed Road har Downtown Dubai blitt bygget opp fra grunnen av. Her finner man blant annet Burj Khalifa Jumeirah Beach har Dubai Marina (ekstern lenke) oppstått i løpet av få år. Et gigantisk eiendomsprosjekt med leiligheter, kontorlokaler og hoteller spredd rundt små menneskeskapte kanaler.

  Shoppingen er fantastisk i Dubai. Uansett om man velger å shoppe i en av de enorme shoppingsenterene eller besøker de gamle arabiske basarene i Bur Dubai og Deira finnes det noe for alle. Dubai er gullsmedenes mekka og prisene er betydelig lavere enn i Norge. Det er et bredt utvalg av restauranter, stort sett kan man finne noe fra alle verdens kjøkkener i Dubai. All servering av alkohol er tilknyttet hotellene.

  Tips på aktiviteter man kan gjøre i Dubai:

  • Sol og bad langs den flotte Jumeirah-stranden
  • Shoppe. Her er noen av verdens største og beste kjøpesentre
  • Ørkensafari med jeep, avslutte med arabisk barbecue
  • Fonteneshowet ved Dubai Mall på kvelden
  • Utflukt til Abu Dhabi
  • Middagscruise i dhow-båt på Dubai Creek

Søk etter reiser til Dubai

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Dubai:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 25°C 14°C 24°C
Februar 25°C 15°C 22°C
Mars 29°C 18°C 24°C
April 33°C 20°C 26°C
Mai 37°C 24°C 30°C
Juni 39°C 26°C 32°C
Juli 40°C 29°C 33°C
August 40°C 29°C 34°C
September 39°C 26°C 33°C
Oktober 36°C 23°C 32°C
November 31°C 18°C 29°C
Desember 27°C 16°C 26°C

Prognose for Dubai:

Fly + Hotell

Deira ★★★ 3n 5 225,-
Bur Dubai ★★★ 3n 5 255,-
Jumayrā ★★★ 3n 5 385,-
Jebel Ali Village ★★★ 3n 5 465,-
Downtown Dubai ★★★ 3n 5 635,-

Søk etter reiser til Dubai

Kart

Dubai

Reisemål i Dubai

Andre reisemål