Bilde av Tallinn

Tallinn

Tallinn ligger på sørsiden av Finskebukten i det nordlige sentrale Estland. Det er kun 40 minutts båttur fra Tallinn til Helsinki i Finland.

Gamlebyen og severdigheter

Gamlebyen i Tallinn er sjarmerende og verdt et besøk. Tallinns gamleby var tidligere en Hansaby, noe den bærer spor av i dag. Byen hadde sin storhetstid i middelalderen, og tross for at Tallinn opp gjennom årene har blitt plyndret, bombet og angrepet, har byen holdt seg bra. Gamlebyen anses som en av de best bevarte i Europa kom på UNESCOs verdensarvliste i 1999.

Tallinn er en utmerket by å spasere rundt i. Dersom du velger å gå med guide eller alene bør du absolutt ta en tur til Olavskirken, som er oppkalt etter Olav den Hellige. Det er en sjarmerende kirke som bærer på en spennende historie. Bymuren med tårnene er også verdt å se. Det samme gjelder Rådhusplassen.

Restauranter, mat og drikke

I gatene rundt Rådhusplassen finner du flere gode, sjarmerende restauranter, som serverer skikkelig middelalderkost. På sommeren er det et yrende liv i Tallinn. Det kan være noe vanskelig å få bord på de mest populære restaurantene da. Men om du kommer på vinterhalvåret går det mye bedre.

Shoppingmulighetene er kanskje ikke de aller beste. Men du bør holde øyne oppe for små sjarmerende butikker som selger lokalt håndverk. Det er også små markedsplasser i Tgamlebyen som selger alt fra hjemmestrikkede luer til nissefigurer, så det er absolutt mulighet å komme over et sjarmerende lite kupp.

Beste tid for å besøke byen

Det er fra juni til september det er mest liv i Tallinn. I de tider inntar turister fra hele Europa sjarmerende Tallinn. På denne prstiden er klimaet best. Tåler du litt kaldere temperatur og ikke er så glad i store turistmengder, kan det absolutt være en hyggelig å dra til Tallinn fra oktober til mai.

Søk etter reiser til Tallinn

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Tallinn:

DagDag NattNatt BadBad
Januar -2°C -7°C 2°C
Februar -2°C -8°C 0°C
Mars 2°C -5°C 0°C
April 8°C 0°C 3°C
Mai 14°C 6°C 9°C
Juni 19°C 11°C 15°C
Juli 21°C 13°C 20°C
August 20°C 12°C 20°C
September 15°C 8°C 17°C
Oktober 9°C 4°C 12°C
November 4°C 0°C 8°C
Desember 0°C -5°C 5°C

Prognose for Tallinn:

Andre reisemål