Bilde av London

London

Alle kjenner til London. Det spiller nesten ingen rolle om du har vært i den engelske hovedstaden en ikke, eller om du har vært der en gang eller hundre ganger - London er velkjent.

Det er litt på grunn av de berømte bygningene og stedene som f.eks. Buckingham Palace og Tower Bridge, eller West End og London Eye, eller Oxford Street og Trafalgar Square... det er bare at London er så uendelig mye mer.

En perfekt storbyweekend

London er nærmest perfekt for en storby-weekend. Det er ikke langt å fly, det går fly dit flere ganger om dagen og det er nærmest uendelig med ting å gjøre der. Det spiller ingen rolle hva som interesserer deg - London har det! Moderne kunst og kultur, gammel historie, teater og shopping. London er moter og trender, det er all verdens restauranter, barer og kafeer og det er et mangfold man knapt finner i noen annen by. 

Selv om London er en stor storby er det lett å ta seg rundt. Det er enkelt å gå til fots i de forskjellige bydelene og holder du deg i de sentrale områdene er det også enkelt å spasere mellom fler bydeler. Undergrunnsnettet, The London Underground eller "the tube" er svært godt utbygget og har linjer på kryss og tvers overalt, og med fler enn 250 undergrunns-stasjoner trenger du aldri gå spesielt langt før du kan hoppe på et tog. I tillegg har du de røde to-etasjes bussene med et velutviklet bussnett.

Populære bydeler i London

Mange av Londons populære bydeler har sin egen 'vibe'. Notting Hill er ikke bare kjent for filmen med samme navn men også for å være stedet for en av de største gatefestivalene. Her er også hyggelige kafeer og uavhengige små butikker og selvfølgelig Portobello Market som er åpent hver dag hele uka selv om den største dagen er lørdager. Bydelen Shoreditch har i løpet av de seneste årene blitt en svært trendy bydel hvor det ene galleriet etter det andre åpner og den ene motebutikken ligger vegg-i-vegg med neste. Her er det i tillegg stor tetthet av Vintage-butikker og er du glad i indisk mat eller curry-retter er det bare å svinge innom fargerike Brick Lane. Camden og Camden Market er et annet populært område som absolutt fortjener et besøk.... i likhet med uendelig mange flere. Og som i storbyer flest skifter motene fort, og gamle slitte bydeler blir plutselig nye og spennende. 

Kultur, restauranter og uteliv i London

London er et mekka for kultur, teater og uteliv. Fra nærmest ikoniske museer og gallerier som British Museum og Tate Modern til West End med fantastiske teatre og musikaler. Her er restauranter fra hele verden og et natteliv du bare kan drømme om. Mat og drikke i London er mer variert enn nesten noe annet sted i verden, og nye restauranter dukker opp på løpende bånd. Selvfølgelig finner du de tradisjonelle pub'ene også, med god gammeldags engelsk pub-mat og fish & chips. Vil du ha en elegant versjon av afternoon tea er det selvfølgelig ikke noe problem. Her er også et anseelig antall Michelin-restauranter og velkjente mat-markeder.

Søk etter reiser til London

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for London:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 8°C 4°C 9°C
Februar 8°C 3°C 9°C
Mars 11°C 5°C 8°C
April 14°C 6°C 10°C
Mai 17°C 9°C 12°C
Juni 20°C 12°C 14°C
Juli 23°C 15°C 16°C
August 22°C 15°C 17°C
September 19°C 12°C 18°C
Oktober 15°C 10°C 16°C
November 11°C 6°C 15°C
Desember 9°C 5°C 12°C

Prognose for London:

Fly + Hotell

Paddington ★★★ 2n 1 709,-
Bloomsbury ★★★ 2n 2 059,-
Kensington ★★★ 2n 2 209,-
Chelsea ★★★ 2n 2 269,-
Soho ★★★ 2n 2 739,-

Søk etter reiser til London

Kart

London

Reisemål i London

Andre reisemål