Kalives

Landsbyen ligger i vakre omgivelser ved Soudabuktens innløp, ca 18 km fra Chania og med en fantastisk utsikt over til Akrotirihalvøya. Kalives er et eldorado for barn med langgrunne strender.

Kalives ligger i vakre omgivelser ved Soudabukten, med fantastisk utsikt over til Akrotirihalvøya.

Landsbyen har to flotte badestrender, hvorav den ene har myk sand, og store trær i bakgrunnen som gir skygge på de varmeste dagene. Stranden lengst mot vest er den roligste fordi den ligger litt på utsiden av selve landsbyen. Hele strandsiden av Kalives er et eldorado for barn på grunn av de langgrunne strendene. Her kan du også være med på ulike vannsportsaktiviteter.

Kalives ligger i et frodig landskap og er et ypperlig mål for fotturister med mye å se i området. Landsbyen har et sjarmerende sentrum med tradisjonelle hus og smale gater, og i hovedgaten er det et godt utvalg av butikker, tavernaer, barer og kafeer.

Du kan bruke offentlige turbusser eller ta turer på egenhånd til ulike severdigheter rundt om på Kreta. Et sted du bør se er det historiske Aptera som er datert tilbake til minoisk tid. Det ligger på et platå ca 150 meter over havet og har en fantastisk utsikt til Chaniadistriktet i vest, Lefka Ori (de hvite fjellene) i sør og den tyrkiske borgen, Itzendin i øst.

Det er 18 km til Chania

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kalives Poligiru
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 9°C 2°C
februar 11°C 2°C
mars 14°C 4°C
april 19°C 8°C
mai 24°C 12°C
juni 30°C 17°C
juli 32°C 19°C
august 31°C 19°C
september 27°C 15°C
oktober 21°C 11°C
november 15°C 7°C
desember 11°C 3°C
Prognose for Kalives Poligiru