Korsika

Korsika er en vill og vakker øy hvor 40 % av arealet er nasjonalpark og hele østkysten er full av nydelige sandstrender. Mattradisjonene her er en herlig blanding av fransk og italiensk kjøkken.

Ville og vakre Korsika

Korsika ligger rett nord for Sardinia utenfor det italienske fastlandet. I sør er det kun 12 kilometer over Bonifaciostredet til Sardinias nordspiss.

Korsika blir ofte beskrevet som en vill og vakker øy hvor 40 % av arealet er nasjonalpark. Innlandet har høye fjelltopper og dype juv, høyeste fjelltopp er på 2706 m. Øya har for det meste krattskog og her finner du opptil førti pattedyrarter og et mangfoldig fulgeliv hvor man oppleve korsikaspettmeisen.

Langs hele østkysten finner du nydelige sandstrender. Mens landskapet på vestkysten er mer preget av høye klippevegger med fine små bukter og fjordtarmer.

De to største byene på øya, Ajejaccio og Bastia, er vel verd et besøk. Napoleon ble født i byen Ajaccio og her finner du et flott Napoleon-museum du kan besøke.

Mattradisjonene på Korsika er en herlig blanding av fransk og italiensk kjøkken. Øya produserer viner og olivenolje, ost laget av sauemelk og honning.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Bastia ★★★ 7n 7 741,-
Ajaccio ★★★★ 7n 9 637,-
L'Île-Rousse ★★★★ 7n 10 928,-
Santa Teresa Gallura ★★★★ 7n 16 998,-
Bonifacio ★★★★★ 7n 18 521,-
Calvi ★★★★★ 7n 22 700,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Korsika
kalender DagDag NattNatt BadBad