Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

England

Topp » England

England
England er et fascinerende land med stor variasjon og noe for enhver smak. Her er det fotball, puber, skoger, shopping og mengder av gamle vakre slott i en herlig blanding.

I den nordlige delen av England ligger blant annet det vakre Yorkshire. Med den trivelige byen York som preges av gamle broer og smug, mengder av små caféer som serverer afternoon tea med varme scones og marmelade. I hjertet av England ligger Warwickshire og Stratford-upon-Avon som er Shakespeares fødeby, og det vakre slottet Warwick og dets hage. Ikke langt utenfor verdensmetropolen London ligger den berømte universitetsbyen Oxford.

England oppdager man best om man leier bil og kjører rundt i landet, det fins mye å oppdage på egenhånd. Man bor hyggelig, billig og bra på B&B (Bed & Breakfast). Avstandene er ikke så lange og det er bra veier. Kjører man rundt på landsbygda er det ikke uvanlig å møte på en flokk sauer som blokkerer veien, hva kan bli mer sjarmerende.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Visit Britain (NO)

Kart EnglandLondon
En verdensby med alt man kan ønske seg og litt til. Her fins det mengder av museer, gallerier, historiske bygninger, teatre, puber og restauranter, så mye at det kan bli vanskelig å velge hva man vil gjøre.

Når man flyr til London kommer man som regel enten til Stansted eller Heathrow. Stansted ligger forholdsvis sentralt til, og den enkleste måten å reise til/fra flyplassen er med tog. Stansted Express tar ca 45 min til city. Fra Gatwick tar det ca 35 minutter med Gatwick Express til Victoria og 90 minutter med buss. Fra Heathrow tar det ca 15 min inn til Paddington med Express-toget.

Mange hoteller har ofte små men funksjonelle rom, de 2* - 3* hotellene er turistklasse/enklere turistklasse. Hvor enn man velger å bo så er det bra kollektivsystem innen hele London.

Det mest kjente shoppingområdet er rundt Oxford Street, Kensington High Street og Regent Street. En praktisk måte å ta seg rundt i storbyen på kan være å leie en sykkel.


» Bilder og kart fra London
» Les mer om London

London