Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Estland

Topp » Estland

Estland
Estland ligger langs Østersjøkysten og Tallinn er hovedstaden. Estland har en interessant historie pga sin brokete bakgrunn med ulike herrer som har styrt landet. Landet har vært styrt av bl.a. tyskere, svensker og russere. Sovjetunionen har okkupert landet gjennom lange tider og de siste troppene forlot Estland i 1994. Det var etter at landet ble selvstendig i 1991. Landskapet i Estland er varierende, skog, jordbruk, skjærgård, hav og store skoger.

Tallinns internasjonale flyplass ligger ca 4 km utenfor Tallinn. Fra flyplassen tar man buss eller taxi inn til sentrum.Tallinn
Tallinn er en vakker by med store kontraster. Det er en herlig blanding av forskjellige kulturer fra øst og vest. Man kan se hvordan historien har preget Tallinns arkitektur der gamle trehus blandes med moderne bygninger. Her er det spor fra hansatiden og da Estland ble regjert av Sverige under den svenske storhetstiden. Gamlebyen med spir og tårn ble bygd under hansatiden på 1400-tallet og er fortsatt i dag en naturlig samlingsplass. Slå deg ned på en kafè og se på folkelivet, eller besøk noen av de mange utstillingene. I Tallinn finnes det også mange nye shoppingsentre for å kunne møte den stadig voksende turismen.

Det er lett å komme seg rundt i Tallinn, enten med buss, trikk eller trådvogn.


» Bilder fra Tallinn

Tallinn