Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Latvia

Topp » Latvia

Latvia
Latvia

Jurmala
Jurmala ligger ca. 20 km fra Riga og er er det største feriestedet langst det Baltiske hav. Her får du SPA i verdensklasse til langt under norske priser. Jurmala er også kjent for sin lange hvite sandstrand.
» Bilder og kart fra Jurmala

Riga
Riga er hovedstaden i Latvia og over 800 år gammel. Byen Riga ble grunnlagt i 1201 og her finner man mange flotte bygninger i gotisk, barokk og klassisk stil i gamlebyen. Her finnes også mange andre severdigheter å få med seg som f.eks. St. Peter-kirken fra 1200-tallet, Svenskeporten, den store markedsplassen ved jernbanestasjonen i Riga og kruttårnet. Fra tårnet i St. Peter-kirken er det en fantastisk utsikt over hele byen. Gullhanen som troner på toppen av kirkespiret her, er blitt et symbol for Riga. En annen av Rigas store severdigheter, Domkirken, er i gotisk og romansk stil og var ferdig bygd i 1211.

I gamlebyen vrimler det også av små kunsthåndverks- og antikvitetsbutikker. Om sommeren er utvalget av restauranter og fortauskafeèr stort, med både lokale og internasjonale spesialiteter.

Riga Airport (RIX) ligger ca 13 km utenfor byen. Det går busser og reisetiden til sentrum er ca 20-30 min.


» Bilder og kart fra Riga

Jurmala | Riga