Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Malta

Topp » Malta

Malta
Den sjarmerende øya Malta ligger midt i Middelhavet med sitt behagelige klima og krystallklare vann. På denne lille øya kan man oppleve utrolig mye og man finner nesten alt man kan drømme om på ferien, alt samlet på et lite område. Her kan du kombinere et tradisjonelt ferieliv med sol og bad med et unikt tilbud av severdigheter.

Malta har gjennom tidende blitt styrt av mange ulike folkeslag blant annet fenicier, korsfarere, romere, kartagere, arabere, franskmenn og briter. Alle disse har lagt igjen spor som man finner igjen i kulturen og i språket. Malta ble selvstendig så sent som 1964 etter å ha vært kolonisert av Storbritannia. Ettersom det har vært mange som har styrt og stelt på Malta, så er det en blandet og interessant kultur. Det fins mye å se, alt fra forhistoriske templer og middelaldermiljøer til fargerike malte fiskebåter og hestekjerrer.

Ikke nok med alt du kan se på land, du kan også se det som gjemmer seg under vann. Malta har kanskje Middelhavets beste dykkevann, både for snorkling og vanlig dykking. Det er meget gode muligheter for å ta dykkersertifikat her. På Malta finner du Middelhavets gastronomi, en blanding av Nouvelle Cuisine og syditaliensk kjøkken og som holder et meget bra prisnivå.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Visit Malta (EN)
Kart Malta

Malta


Popeye Village
I en liten vakker bukt på vestkysten, ikke langt fra Mellieha Bay, ligger det en liten landsby som ble bygget i 1979 i forbindelse med produksjonen av filmen om Skipper'n. Her kan du gå fra hus til hus og se Skipper'n eller Olivia, og på enkelte dager er det skuespillere som underholder.

Stedet har en svært idyllisk og skjermet beliggenhet, med gode bademuligheter. Det kan derfor være verd et besøk. Til høyre for Skipper'n-byen er det et lite tivoli med lekeplasser og fornøyelser.


» Bilder og kart fra Popeye Village

Gozo
Vil du gjøre noe annerledes i ferien så er øya Gozo et godt feriemål. Gozo er en fredfull idyll med sjarmerende fiskebyer og frodige områder. Det anbefales å leie bil eller sykkel for å dra på utflukter og oppleve denne vakre øya.

Det fins gode muligheter til å finne egne badeviker med klipper eller sandstrender. Øyas hovedreisemål er Victoria, som er en spennende by med sin gamle arkitektur, torgplassser, shopping og restauranter. Gozo tilbyr også mange severdigheter og et fantastisk klart vann. Her kan du bo i mindre byer der det virker som tiden har stått stille, og atmosfæren preges av et stille og rolig tempo.

I høysesongen fins det et lite tilbud av fornøyelser, barer og et diskotek.


» Les mer om Gozo

Dingli Cliffs
Dingli Cliffs og de 244 meter høye, steile skrentene ned mot havet er landets høyeste punkt. Over en strekning på 3,5 km går en bilvei langs skrenten, og utsikten over havet er storslått.
» Bilder og kart fra Dingli Cliffs

Mellieha
I den nordvestre delen av Malta ligger byen Melliha med omtrent 5000 innbyggere. Byen ligger høyt oppe på en liten hylle i fjellet med strålende utsikt over hele bukta med en nydelig sandstrand i fotenden av fjellsiden. Innbyggerene på øya regner dette for å være det vakreste og maleriske området de kan vise fram til feriegjester og andre besøkende

Her har de funnet rester av bosettinger helt tilbake til 3000 år f.kr. og kan vise til en rik historie fram til vår tid. Mellihas største attraksjon er kirken "Vår Frue av Melliehas Helligdom".

Melliehabukten har en 1,5 km lang sandstrand og er en av Maltas lengste. Stranden tiltrekker seg både turister og maltesere, ikke minst fordi den er svært barnevennlig. Langs hele strandlinjen har i Melliah har du alle slags tilbud av vannsportsaktiviteter du kan være med på.

Melliha har et utrolig vakkert bysentrum med historiske bygninger og små handlegater med et godt utvalg av fine butikker. Her i sentrum finner du også mange restauranter og kafeer hvor du kan nyte både lokal og internasjonale retter.

Vil en oppleve noe helt annerledes kan en velge en utflukt til "Popeye Village". Her står fremdeles kulissene etter filmen om Skippern fra 1979. Den lille landsbyen kan være en spennende attraksjon for barna, samtidig som den har en helt spesiell og idyllisk beliggenhet i en liten og skjermet bukt med gode bademuligheter.


» Bilder og kart fra Mellieha

St Pauls Bay
Dette er Maltas største, eldste og kanskje mest populære turiststed. Fra begynnelsen var dette som mange andre av Maltas steder, en fiskerby. Nå er det en velfungerende turistby med mange forskjellige fasiliteter. St Pauls Bay har som turiststed vokst sammen med Bugibba og Qawra lenger nord. Det er ingen sandstrender, her bader man fra klipper, noe som gjør at vannet er dypt. I dette området kan du delta på ulike vannsportsaktiviteter, og om sjøen er rolig er det perfekt for snorkling og dykking.

Det er et stort utvalg av restauranter med såvel lokale som internasjonale menyer. Det er et behagelig natt- og fornøyelsesliv med mange barer og nattklubber å velge mellom.

St Pauls Bay er et godt utgangspunkt for en rekke utflukter. Om en ønsker variasjon i shopping, uteliv og restauranter tar en taxi deg til St Julians og Sliema på ca. 15 minutter. Det er også gode bussforbindelser i området. Flere flotte strender finnes helt nord på øya, som f.eks i Mellieha og Golden Bay. Hovedstaden Valletta er alltid verd et besøk. Andre utfluktsmål kan være Blue Grotto, Dingli Cliffs eller Hagar Qim.


» Bilder og kart fra St Pauls Bay

Hagar Qim
Hagar Qim og Mnajdra er to steinaldertempler som ligger bare 500 meter fra hverandre. Hagar Qim antas å være fra år 2400-2000 f.kr, mens Mnajdra regnes å være eldre. Hagar Qim har den største frittstående enkeltstein i hele verden. Den er sju ganger tre meter og veier 20 tonn.

Hagar Qim ligger ikke langt fra Blue Grotto og en utflukt til begge stedene kan fint kombineres.


» Bilder og kart fra Hagar Qim

Xemxija Bay
Til tross for at dette er en liten og forholdsvis ny feridestinasjon på Malta, er det allikevel kjent for sine historiske steder. Her finner du gravplasser datert tilbake til 4,200 f. Kr. En historisk rute er bygget opp gennom de siste årene i åsene rundt Xemxija Bay. Velger du å ta en spasertur gjennom "Heritage Route"vil du vandre i ei"tidslinje"som spenner fra romertida til vår tid. Du passerer blant annet romerske bad hogd inn i fjellet og forsvarsposter fra den andre verdens krig.

Xemxija Bay er en lite kystlandsby med direkte adkomst til de flott sandstrendene i området, med Golden Bay i vest og Mellieha i nord. Dette er et rolig sted omkranset av et maltesisk jordbrukslandskap med noen av de mest fruktbare områdene på Malta .

Selve Xemxija er en malerisk og "doven" fiskerhavn og ligger i kommunen St Pauls Bay . Det er kun en gangavstand fra et avslappet ferieliv til et hektisk turist- og byliv. Xemxija Bay er et utmerket basepunkt for deg som vil utforske denne spennende middelhavsøya.


» Bilder og kart fra Xemxija Bay

Sliema
Sliema er Maltas største by med sine ca 25000 innbyggere. Opprinnelig var dette en liten fiskerlandsby som gjennom de siste femti årene har vokst seg til en moderne by.Her finner du blant annet de største motehusene med sine filialer.

Du kan vandre på en flott strandpromenade hele veien nordover til nabobyen Stjulian og sørover til Valletta . Langs denne havnepromenaden ligger St.Julians Tower, ett av i alt fjorten vakttårn som skulle varsle innbyggere for pirater i historisk tid. Hele området i og rundt Sliema har minnesmerker fra en lang og til tider krigersk historie. Øyboere har til alle tider måttet forsvare seg mot inntrengere som kom sjøveien.

Fra havnen kan du komme deg med båt til øyene i nærheten hvor du kan oppleve blå, vakre laguner og spektakulære grotter.


» Bilder og kart fra Sliema

Golden Bay
Helt ute på den nordvestre kystlinjen av øya ligger Golden Bay. Det er en idyllisk liten bukt med en av Maltas fineste og mest populære sandstrender. Beliggende i rolige omgivelser mellom høye klipper på nordvestkysten, er Golden Bay et aktuelt feriemål for en avslappende ferie med sol og bad og opphold på en av Maltas fineste hoteller.Hotel Radisson SAS Golden Sands Resort & Spa er et femstjerners luksuriøst hotell .

Det ligger flere hotell i denne maleriske bukta. Golden Bay er blitt et feriested hvor du kan få en helhetlig behandling for kropp og sinn.

Golden Bay er også et utfluktsmål både for maltesere og turister. I tillegg til hotellet finnes også en restaurant beliggende helt nede på stranden. Golden Bay byr også på gode muligheter for mange forskjellige vannsportaktiviteter.


» Bilder og kart fra Golden Bay

Mdina
Mange hevder at dette er den minste, mest kompakte og best bevarte middelalderbyen i verden. Den kalles "Den stille byen", men så har den også bare 400 innbyggere.

Byen var Maltas første hovedstad og fremdeles bor landets rikeste og fineste adelsfamilier her, både i små og store palasser.


» Bilder og kart fra Mdina

Attard
Attard er en av de såkalte tre landsbyene, sammen med tilgrensende Lija og Balzan. Mange rike familier bygde sommerboliger her i de tidlige årene av det 20 århundre, og de tre landsbyene blir fortsatt sett på som et eksklusivt byområde. Attard ligger nesten halvveis mellom Maltas middelalderhovedstad Mdina og ridderne sin ”nye” hovedstad Valletta. Dens plassering betød at landsbyen alltid var i sentrum av transport- og kommunikasjonsprosjekter mellom de to. Først kom vannforsyningsprosjektet Wignacourt, ferdigstilt i 1615, bygd for å løse Vallettas drikkevannforsyning. Sent i det 19 århundret kom jernbanen, som ble nedlagt igjen i 1930.

Attard er i dag preget av store villaer og hager, der den mest imponerende er San Anton Palace, bygd av stormester Antoine de Paule sent på 16 hundretallet. Disse ligger like ved Hotellet Corinthia Palace.

Landsbyen har mange arkitektoniske perler, men høydepunktet er menighetskirken av St Mary (1616) utformet av den maltesiske arkitekten Tumas Dingli. Den betraktes som det beste Renessanse-monument på øyene.


» Bilder og kart fra Attard

St Julians
Innerst i en bukt på østsiden av øya, litt nord for hovedsatden Valletta , ligger St.Julians. Byen er oppkalt etter skytshelgenen ved kallenavn "Julian den fattige". I dag er byen en av Malta store feriebyer. Her storkoser feriegjester seg fra hele Europa i sommersesongen som strekker seg fra mai til september.

Byen er en av de viktige historiske stedene på øya. I løpet av det siste århundre har byen vært en viktig fiskerlandsby.Du kan ta deg en god spasertur langs sjøen til Paceville og oppleve det unike båtmiljøet med fargerike båthus og de spesielle malteserbåtene.

St.Julians har en vindurlig,panoramisk utsikt blant annet over til Valletta. I bykjernen finner du idylliske bougonvillakledde kafeer og restauraner. Ved siden av denn idyllen finner du også et yrende og pulserende moderne byliv med handlegater og handelsliv.

Strandlinjen til Gzira er det rene paradis for fotturister. Her ligger gode oppmerkede stier med de mest spektakulære utsiktspunkt.Rutene ligger oppe på på høydedraget mot havet. Det er ingen strender i St Julians, men du går ned fra klippene via trapper til det krystallklare vannet eller så bader man i hotellenes bassenger.

I høysesongen er St Julians et fornøyelsessentrum med mange turister og et intensivt natteliv med høy puls. Her finns det mange barer og et bredt tilbud av restauranter.


» Bilder og kart fra St Julians

Blue Grotto
På sørvestkysten av øya ligger en av Maltas største turistattraksjoner. Den Blå Grotten kan du nå ved å ta båt fra Wied-iz-Zurrieq, som egentlig består av en rekke grotter ut mot Middelhavet. Grotten er vakrest tidlig på formiddagen når solas stråler får koraller og mineraler til å glitre og spille med fargene i det mørke vannet.

Eneste måten å komme dit på er ved hjelp av båt. Turen med båt til grottene tar ca 25 minutter. Underveis på turen ut til hovedgrotten,vil du se flere nydelige grotter.

I den lille havnen i Wied-iz-ZurrieqI er det en rekke restauranter og forretninger. Mulighetene for å ta seg et bad eller en svømmetur i det azurblå havet er i høyeste grad tilstede og kan anbefales.


» Bilder og kart fra Blue Grotto

Valletta
Tenker du deg en ferie i en storby men med mulightene for å kjenne på "sydenfølelsen", er ferie i Valletta et godt alternativ. Byen ligger på ei halvøy og er Malta `s viktigste havneområde.

Den lille hovedstaden Valletta ble bygget av korsfarerne på midten av 1500-tallet. Byen er med på verdensarvlisten og tilbyr mange spennende severdigheter. I hovedgaten Republic Street er det mange butikker og hyggelige uteserveringer. Langs denne gaten ligger også de fleste severdighetene.

Halvøya har en lengde på cirka to kilometer og byen er bygget som et forsvarsverk. Selvom en spasertur her vil være å vandre i trapper både oppover og nedover er denne delen vel verd et besøk. I utkanten av Valletta er det et stort marked hver søndag der man kan gjøre ulike funn. <p< Fra havnen i Valletta kan man ta fergen til naboøya Gozo.

Flyplassen ligger ca 5 km fra Valetta sentrum.


» Bilder og kart fra Valletta

Bugibba
Bugibba (sør) og Qawra (nord) utgjør området mellom Salina Bay og St Pauls Bay, og er Maltas mest besøkte turiststed. Stedet har det meste av hva en turist kan ønske seg av butikker, restauranter, barer og kafeer. Langs promenaden som strekker seg langs kysten fra Qawra til Bugibba ligger det en rekke hyggelige restauranter, og stedets eneste strand finner du ved Dolmen Resort Hotel. Bademulighetene er likevel mange i den krystallklare sjøen, med badebrygger og trapper ned fra de karakteristiske klipper og fjell. Bugibba og Qawra er begge ypperlige steder å feriere med familien. Det finnes gode turmuligheter i området, både langs kysten og innover landet.

Bugibba er et godt utgangspunkt for en rekke utflukter. Om en ønsker variasjon til shopping-,restaurant- og uteliv, tar en taxi deg til St Julians og Sliema en tur på ca. 15 minutter. Det er også gode bussforbindelser i området. Flere flotte strender finnes helt nord på øya, som f.eks i Mellieha og Golden Bay. Hovedstaden Valletta er alltid verd et besøk. Andre utfluktsmål kan være Blue Grotto, Dingli Cliffs eller Hagar Qim.


» Bilder og kart fra Bugibba

Popeye Village | Gozo | Dingli Cliffs | Mellieha | St Pauls Bay | Hagar Qim | Xemxija Bay | Sliema | Golden Bay | Mdina | Attard | St Julians | Blue Grotto | Valletta | Bugibba