Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Østerrike

Topp » Østerrike

Østerrike
Ligger vakkert i Alpene, i storslagen natur. Det er enkelt å reise til Alpene med fly, tog eller egen bil, og innkvarteringen er på hotell eller familiedrevne pensjonater. Klassifiseringen av hotell og pensjonater holder et høyt kvalitetsnivå, som kontrolleres med jevne mellomrom. Østerrike tilbyr førsteklasses skikjøring med en uforglemmelig afterski.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Austria Info (EN)
Kart Østerrike


Jul i Østerrike


Saalbach
Det genuine skistedet Saalbach ligger på 1003 moh, og den høyeste kjørehøyden er 2096 meter. Byen er ganske liten så det er nært til alt, men dette gjelder ikke skiområdet, det er Østerrikes største sammenhengende heissystem med meget bra og variert skikjøring. Her fins det en total løypelengde på 200 km, over 50 heiser, de røde løypene er ca 40, og de blå er ca 60 stk. Etter en dag i bakken venter en dundrende afterski med dans og glüwein på et av de mange stedene, et av de mest populære er Hinterhag Alm.

Saalbach er barnevennlig og det fins massevis av aktiviteter for de minste. Bostandarden er høy, og de som en gang har vært i Saalbach vender ofte tilbake år etter år.Badgastein
Badgastein er uten tvil en av Østerrikes mest populære skisteder, og kanskje det mest snøsikre. Bakkene passer både den avanserte og den uerfarne skiløperen, og man har mulighet til å kjøre i fire ulike områder på samme heiskort. Den lengste løypa er på 13 km, og det fins over 50 heiser å velge mellom. Selve byen ligger 1100 moh og den høyeste kjørehøyden er 2700 m. Badgastein tilbyr bra skikjøring, meget bra afterski og uteliv, og ikke minst en meget vakker by med gamle fine hus, vannfall og gamle trebroer. Tidligere var Badgastein et bad- og kursted kjent for sine varme kilder, og man bader fortsatt i disse kildene med temperatur på 35 grader, en herlig følelse når snøen faller...

Et velkjent og omtalt hotell i Badgastein og i hele Østerrike er Hotel Saltzburger Hof, her bor man luksuriøst midt i byen, og bare 150 m fra heisen, Stubnerkogelliften.


» Bilder og kart fra Badgastein

St Anton
St. Anton ligger i Østerrike og er et av Alpenes mest snørike steder. Hit reiser skientusiaster år etter år. Nattelivet i St. Anton er kjent for å være noe av det beste i Østerrike. Et stort utvalg av restauranter og nattklubber.

St. Anton skal ha et av Alpenes beste skisystemer. Her finnes det bakker for alle nivåer. St. Anton er også populær blant offpistetilhengere. Det finnes mange muligheter for offpiste med og uten guide. Det er også rikelig med med langrennsløyper for de som vil nyte den flotte naturen i et roligere tempo.


» Bilder og kart fra St Anton

Schladming
Et klassisk Østerriksk skisted som ligger 745 moh i en vakker dal. Bytorget er fra 1700-tallet og har en pittoresk sjarm. Schladming har mange aktiviteter å tilby, blant annet fins det kveldsskikjøring som forlenger dagene og man får mer ut av sitt besøk. Det fins også isklatring og rodel-baner. Den høyeste kjørehøyden er 2700 m, og heissystemet består av mer enn 80 heiser. Skiområdet passer den middels erfarne skikjøreren, og er perfekt for de som kjører snowboard. Man kan prøve isbrekjøring på Dachstein Gletscher, i den nordre delen av dalen. På restaurant Schwalbenbräu har de et eget bryggeri, og den beste afterski fins på Hotel Steyerischer Hof.

Saalbach | Badgastein | St Anton | Schladming