Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Romania

Topp » Romania

Romania
Flotte strender, vennlig befolkning og behagelig prisnivå, hva mer kan en ønske av en ferie. Dette er noe av det som gjør Romanias Svartehavskyst til et reisemål mange kommer tilbake til.

Etter at Romania ble medlem av EU i 2007 har virkelig turismen blomstret. Turistorgansisjonen har lagt til rette for unike muligheter til å ha en virkelig opplevelsestur til et spennende land i Europa. Her finner du storslått natur, omfattende historie og kulturminnesmerker og en spennende veksling mellom et urbant byliv og et avslappet landsbyliv.

Romania er et stort land med mye fjell og derfor er klimaet variert. Svartehavskysten er en perle med kilometervis av lange sandstrender. Fra april til oktober er det sommer her og det blir aller varmest i juli og august. Constanta er den største byen på denne kyststrekningen. Dette er en by vel verd et besøk.

Kart RomaniaNeptun
Dette er den mest eksklusive av feriebyene langs de flotte strendene sør for Constanta på Svartehavskysten. Neptun ligger rett nord for Venus og har en vidunderlig sandstrand som strekker seg ca 2 kilometer i begge retninger.

Neptun er en typisk sommerresidens og har ca tjue store hoteller. Her fins det gode shoppingmuligheter, og et rikelig utvalg restauranter og cafeer.

Rett på innsiden av sommerstedet ligger det to nydelige innsjøer og har et unikt mangfold av planteliv og fugleliv.Her er det lagt tilrette for fine spaserturer i et vakker landskap.

Dette er et feriested med et stort tilbud av aktiviteter. Her kan du drive med vannsportsaktiviteter både på innsjøen og i sjøen. Dessuten er strendene delt inn for både fotball og strandvollyball.


» Bilder fra Neptun

Olymp
Olymp er et fredelig lite feriested ved Svartehavet. Her kan du virkelig nye late feriedager i nydelige omgivelser. Denne feriedestinasjonen har et lite utvalg av gode restauranter, men et koselig "markedsstrøk" med små butikker.
» Bilder fra Olymp

Saturn
Dette er en fredelig og rolig badeby ved Svartehavet. Saturn er en ren feriedestinasjon for sommerhalvåret og er folketom på vinteren. Området har et varmere klima enn de andre feriestedene langs Svartehavskysten. Det er både fordi det er det sydligste feriestedet men også fordi den ligger beskyttet av Comorova-skogen.

Kyststrekningen har en flott strand, og et begrenset utvalg restauranter og barer. Stranden strekker seg nordover til Venus.


» Bilder fra Saturn

Venus
Venus er virkelig et herlig feriested. Her kan late eller aktive stranddager nytes på en vidunderlig lys sandstrand som strekker seg fra Venus til i sør.

Feristedet,Venus,har en sommersesong fra mai til oktober. Det er en typisk ferieby. Men til tross for feriestatus er det en rolig og avslappet atmosfære.


» Bilder fra Venus

Mamaia
Mamaia er sannsynligvis Svartehavets mest utviklede ferieby. Etter et storstilet renoveringsarbeid som startet i 2001 er Mamaia blitt Romanias store turistdestinasjon. Her er alle minner etter kommunisttiden feid og malt bort.

Beliggenheten på denne feriedestinasjonen er ganske unik. En tre hundre meter bred sandstrand ligger på den ene siden av feriestedet mens Mamaiasjøen ligger på den andre siden. Stranden, med lys sand og langgrunnt vann, er flere kilometer lang.

Langs strandpromenaden finner du et enormt utvalg utesteder, restauranter, kafeer og barer. Storbyen Constanta er nærmeste nabo.


» Bilder fra Mamaia

Constanta
Constanta er den femte største byen i Romania. Det er et administrativt knutepunkt og er en viktig havneby for området innerst i vestre del av Svartehavet. Byen er et viktig knutepunkt både for økonomi og kultur.

Inne i det gamle bysentrum finner du en fantastisk atmosfære. Her kan du utforske gammel arkitektur og fordums storhetstid. Side om side ligger det travle bylivet med yrende handlegater og bynære strender med flotte bademuligheter. Her kan du velge å være med på mange forskjellige vann- og strandaktiviteter.

Constanta er et sentrum for hele kystrekningen. De om liggende områdene har en masse og by på. Her finnes tradisjonelle landsbyer og vingårder, historiske steder og minnesmerker. Oppe i Danube Delta kan du være med på en av de mest minneverdige fisketurene du har hatt.


» Bilder fra Constanta

Neptun | Olymp | Saturn | Venus | Mamaia | Constanta