Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Tanzania

Topp » Tanzania

Tanzania

Eksotiske Tanzania byr på Afrikas beste opplevelser

Tanzania er det største landet i Øst-Afrika, og grenser til hele 8 land på det afrikanske kontinent. Her er noen av verdens eldste menneskelevninger funnet, og landet har en lang og rik historie.

I Tanzania finnes noen av de mest kjente nasjonalparkene i verden, blant annet Serengeti, som er en svært populær safaridestinasjon. Nord i landet ligger det majestetiske fjellet Kilimanjaro, og fungerer som en slags inngangsport til flere av safariparkene. Like utenfor kysten ligger Zanzibar, en øy som gir assosiasjoner til kritthvite strender, azurblått vann, svaiende hengekøyer og palmesus. En paradisøy!

Tanzania har det beste fra Afrika kombinert i et land; storslåtte fjell, billedskjønne steppelandskap, urørte drømmestrender og spennende kulturskatter!

Kart Tanzania

Serengeti

Serengeti, safaridrømmen starter her

Serengeti er en nasjonalpark i Tanzania, som ligger vest for Kilimanjaro, ved grensen til Kenya. Det er den eldste nasjonalparken i landet, og står oppført på UNESCOs verdensarvliste.Miljø og bærekraftig utvikling er derfor tungt vektlagt, og bioturisme er en viktig del av myndighetenes tiltak for å bevare bestand av flora og fauna.

Parken er kjent for den store årlige gnu-migrasjonen, og er i tillegg en ypperlig plass å se The Big Five, som tidligere ble ansett som de flotteste jakt-trofeene: løve, elefant, neshorn, bøffel og leopard. I tillegg kan man observere giraff, sebra, gepard, krokodille, hyene, bavian og over 50 andre store pattedyr.

En typisk safari kan være som følger:

Dag 1: Ankomst Kilimanjaro og overnatting på hotell i den lille landsbyen Arusha
Dag 2: Tidlig avreise mot Lake Manyara hvor dere har game drive i 3-4 timer. Overnatting i Lake Manyara
Dag 3: Avreise etter frokost. Game drive på veien mot Serengeti. Overnatting i Serengeti
Dag 4: Game drive hele dagen i Serengeti. Overnatting i Serengeti
Dag 5: Tidlig avreise mot Ngorongoro. Game drive i verdens største krater. Overnatting i Ngorongoro
Dag 6: Avreise etter frokost tilbake til Arusha/Kilimanjaro

SEND OSS EN FORESPØRSEL OM SAFARI i TANZANIA: KONTAKT OSS

Serengeti er ypperlig å kombinere med strandopphold på Zanzibar.


» Bilder og kart fra Serengeti

Zanzibar

- Eksotisk Zanzibar byr på sydhavsidyll der tiden står stille

Zanzibar er en øygruppe utenfor Tanzania, bestående av de to hovedøyene Zanzibar Island og Pemba samt flere andre småøyer. Zanzibar Island (Unguja) er det mest populære reisemålet og her finnes mange vakre strender og fine hoteller.

Både portugisere, briter og arabere har hyppig frekventert Zanzibar igjennom tidene, og dette har satt et fargerikt preg på kuluren og historien. Zanzibar har vært en selvstendig republikk siden 1964 da de slo seg sammen med Tanganyika og ble landet Tanzania. Øygruppen lever hovedsaklig av turisme og eksport av krydder.

Lave priser, fantastisk sjømat, nydelige strender og eksotisk atmosfære lokker reiseglade turister året rundt. Zanzibar ligger ved ekvator og klimaet er tropisk. Øya kan derfor besøkes hele året. Stone Town (Steinbyen) som ligger i hovedstaden er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er verdt et besøk!

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Zanzibar:

* Besøke Stonetown / Steinbyen som ligger i hovedstaden. Husk kamera!
* Tur til krydderplantasjene. Ta alle sanser i bruk, og gjør gode kupp på lokale krydder både til deg selv og som gaver til de hjemme.
* Snorkling og dykking er populære aktiviteter, og Zanzibar har flere flotte korallrev.
* Vannsport og aktiviteter på stranden er deilige avbrekk fra døsing på solsengen. Prøv Windkarting; Go-cart med vindkraft.
* Zanzibar er en perfekt kombinasjon med safari i Kenya eller i Tanzania. Sjekk f.eks ut Serengeti.


» Bilder fra Zanzibar

Serengeti | Zanzibar