Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Tunisia

Topp » Tunisia

Tunisia
Tunisia er kontrastenes land. Her ligger kritthvite sandstrender mot et blått og krystallklart vann. Tusenårs gamle boplasser ligger side om side med moderne hotellkompleks. Fruktbare jordbruksområder ligger i ly av massive fjellparti i nord. Fra høytliggende stepper og åser i sør, munner landskapet ut i tørre områder hvor de få elvene bare "bærer" vann deler av året.

Landet har det nordligste punktet på det afrikanske kontinentet og har hele sin kyststrekning på 1300 kilometer langs Middelhavet.

Tunisia har i mange år vært destinasjon for reiseglade mennesker som ville kombinere det eksotiske og orientalske miljøet med middelhavets klima. Etter Jasminrevolusjonen i januar 2011 og daværende autoritære president sin flukt, har turismen tatt seg opp etter noen dårlige år.Tunisia regnes i dag for å være et framskrittsvennlig islamsk samfunn.

De mest kjente turiststedene er Sousse, Hammamet, Monastir i nord og øya Djerba lenger sør.

Kart Tunisia

Reisefilm - Tunis - Svensk

mat og fornøyelser - Tunis - Svensk


Hammamet
Hammamet er en arabisk småby og et velutrustet turiststed som ligger på halvøya Cap Bon. Hammamet er omgitt av lange brede strender med finkornet og nesten silkemyk sand. Det langgrunne vannet gjør at stedet passer godt for barnefamilier.

På restaurantene kan du velge mellom internasjonale retter eller det populære orientalske kjøkkenet. Prøv gjerne den tunisiske maten som har rykte for å være velsmakende. I de sørlige delene av byen er det et yrende fornøyelsesliv.

Opprinnelig var Hammamet en fiskerlandsby for befolkningsgruppen Pupput. Den lå under romerne i de første århundrene av vår tidsregning. Senere har den ligget under både spansk og tyrkisk styresett. Den store medinaen, som ble bygget på 1500 tallet, er vel verd et besøk både på dag- og kveldstid.

Avstanden til flyplassen er ca 72 km.


» Bilder og kart fra Hammamet

Sousse
Sousse er en feriedestinasjon der du virkelig kan nyte feriedagene dine med "late" stranddager og/eller fylle dagene med aktiv sightseeing.

Som de fleste andre tunisiske byene, har Sousse en heftig historikk. Helt tilbake til år 1100 f. Kr. ble byen bygget av fønikere. Etter en lang periode med arabisk-islamsk styresett fra 700 tallet, har byen både vært hærtatt av normannere og spanjoler og bombardert av italienere og franskmenn. Hele tida har Sousse allikevel bevart sitt arabiske særpreg, og du kan besøke noen av de best bevarte arabiske byggverkene i verden. Medinaen her ble satt på UNESCOs verdensarv-liste i 1988.

I den nye bydelen, som omkranser den gamle, i Sousse finner du hotellanleggene langs stranden. Her kan du nyte et godt måltid på en av restaurantene. Hele denne regionen er kjent for sin sjømat. Strendene er lyse sandstrender og langgrunne. Du kan delta i et utall av vann- og strandaktiviteter i området.

Den gamle bydelen har den opprinnelige arabiske arkitekturen med buktende og trange gater. På grunn av sitt utseende har den ved flere anledninger vært åsted for filminnspillinger. Blant annet ble filmen "Raiders of the Lost Ark" spilt inn her.


» Bilder og kart fra Sousse

Monastir
Monastir er en feriedestinasjon som byr på late stranddager, eksotisk kultur og spennende utflukter.

Byen ble bygget på ruinene av den fønisiske byen Ruspina. Noen av de karakteristiske trekkene fra denne tida kan oppleves ved et besøk til Ribat, et gammelt fort som er tatt godt vare på. Her ble blant annet deler av Monty Pytons Life Of Brian- filmen spilt inn. To steder du bør se mens du er i Monastir er medinaen og mausoleet for Habib Bourguiba.

Monastir er delt i et nytt og et gammelt sentrum. Den gamle delen har basarer og små butikker, og i den nye delen finner du vestlige butikker og restauranter. I den lille vakre marinaen legger båter fra hele verden til.

Monastirs strender er langgrunne med finkornet sand, og du kan være med på ulike vannsportsaktiviteter. Rett utenfor Monastir ligger Magic Life Flamingo, en 18-hulls golfbane.

Det er lett å ta seg rundt både i og utenom Monastir med taxi eller tog. Det er ca 25 km til Sousse.


» Bilder og kart fra Monastir

Djerba
Djerba er ei vakker øy. Det maleriske landskapet med palmeskoger, eukalyptustrær, olivenlunder og en søtlig duft av blomster gjør atmosfæren eksotisk.

Enkelte forfattere har gjennom tidene hevdet i sine bøker at Ulysses var øyas første turist. I gresk mytologi fortelles det at Djerba var øya der sjøfarere ble satt i en bedøvende tilstand etter å ha blitt narret av lokale kvinner til å spise lotusplanten. I dag finner du mange spor etter en unik historikk tilbake til før Kristi tid på øya.

Landsbyene på øya ligger som små perler med sine hvite hus. Det arkitektoniske særpreget er spesielt for øya, og denne type hus blir kallt for menzels. Houmt-Souk er "hovedstaden" på øya og har ca 45.000 innbyggere. Navnet betyr handelsmarked og lever opp til sitt navn. I souken (område med handelsboder) får du kjøpt tradisjonelle håndverksvarer, alt fra tekstiler til smykker og keramikk.

Djerba er blant annet barnefamilienes destinasjon i Tunisia. Langgrunne, barnevennlige strender og en avslappende atmosfære er perfekt for late dager på stranden. For de som allikevel blir litt rastløse finnes det ulike aktiviteter og utflukter som dere kan hive dere med på. Blant annet går det arrangerte turer til Sahara-ørkenen hvor du kan ri på kamel eller besøke en berberfamilie. Spørr spesifikt etter engelsktalende guide om du ikke snakker fransk selv.

Det er veiforbindelse til øya via en bro mellom Djerba og fastlandet. I tillegg er det gode fergeforbindelser.


» Bilder og kart fra Djerba

Port el Kantanoui
I Port el Kantanoui, som ligger ca 5 km utenfor Sousse, er stemningen mer internasjonal. Her ligger alt innen bekvem gangavstand. Hele området er bygget opp etter modell av Port-Grimaud på den franske rivieraen.

Ved den vakre marinaen finner du mange caféer, isbarer og restauranter der du kan sitte og nyte noe godt å spise i et avslappet feriemiljø. Mange europeere med sine yachter har tilhold her i denne marinaen.

Du har et mangfold av ulike aktiviteter du kan delta på i dette området. Alt fra båtutflukter på store "piratskuter", til fisketurer og turer for å se delfiner. Flere hoteller og dykkersentre tilbyr dykkerkurs med sertifisering. De fleste av de større hotellene i Port el Kantanoui har et stort og variert fornøyelsestilbud med nattklubber og diskotek.

Det er et par attraksjoner du bør få med deg mens du er i området. Det historiske Karthago, grottene i Matmata og den hellige byen Kairouna er noen av dem. Fornøyelsesparken "Hannibal Park" og badelandet rett ved siden av vil sikkert gi minner både for liten og stor i familien


» Bilder fra Port el Kantanoui

Hammamet | Sousse | Monastir | Djerba | Port el Kantanoui