Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Tyrkia

Topp » Tyrkia

Tyrkia
har noe for alle. Selv om du vil prioritere soling og bading kan du også få med deg flotte utflukter til historiske steder, golfaktiviteter og et bra fornøyelseliv.

Det er fortsatt forholdsvis billig i Tyrkia og du får mye for pengene. Tyrkerne er gjestfrie og tar godt vare på sine besøkende. Du blir møtt med vennlighet overalt. Hvis du liker shopping så er dette et eldorado. Her selges prisgunstige håndverksvarer som skinn- og lærvarer, tepper og tekstiler og sølvvarer. Vær klar over at mye av merkevarene er kopier om du ikke handler i de rette butikkene.

Selvom det er bygget opp en turistindustri langs Egeerhavet og Middelhavskysten av Tyrkia,er det ikke langt mellom de ekte tyrkiske naturperlene.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Turkiska Turistbyrån (SE)
Kart Tyrkia

Resiefilm Tyrkia - Svensk

Barn - resiefilm Tyrkia - Svensk


Antalyabukten
Helt i syd langs den tyrkiske delen av Middelhavet finner du en rekke forskjellige feriebyer som hver især har sine egne særtrekk. Denne kystlinjen blir kallt Tyrkias Riviera og med rette. Taurus-fjellene ligger parallelt med kysten og danner et malerisk bakteppe på kystlinjen. Området kan også by på mange severdigheter, både når det gjelder historie og natur. Et besøk til Pamukkale kan virkelig anbefales. Varme og kalkholdige kilder har gjennom tusenvis av år bygget opp et område med kritthvite terrasser.

Feriestedene ligger som perler på en snor, med Kemer i vest og Alanya i sørøst. Tilsammen har disse stedene noe for alle. Alt fra rimelige til lukseriøse hoteller, fantastiske strender, varmt og tørt klima, historiske steder, golf og flere andre aktiviteter.


» Les mer om Antalyabukten

Bodrum
Hele den tyrkiske kystlinjen langs Egeerhavet er et frodig jordbruksområde hvor det dyrkes alt fra grønnsaker vi kjenner til eksotiske frukter. Asurblått hav skylles dovent inn over nydelige strender. Innenfor jordbrukslandskapet reiser det seg et høydedrag ikledd de maleriske pinjetrærne.

Provinsen Bodrum ligger i den sørlige delen av denne kyststrekningen. Den ble kalt Halicarnassus av Caria i historisk tid og har et utall av historiske steder, deriblant ett av verdens sju underverk, Mausolus Mausoleum,pluss sju av kirkene og slottene tilhørenede ridderene av St John ordenen. Bodrum har et historisk sus over seg. Her har ulike befolkningssivilisasjoner hatt tilhold gjennom tusener av år.

Halvøya har i dag et stort antall "småbyer" som ligger tett langs kysten. Du kommer deg lett fra sted til sted med det gode rutenettet av "dolmuser". Det er et offentlig rutenett av minibusser som trafikkerer hele området. Dessuten er kommunikasjonen med båt- og fergetrafikk ut til en av de mange småøyene i området god. Blant annet kan du bli med på en båttur over til den greske øya Kos som ligger nært opp til Bodrumhalvøya

Bodrum er ei fasinerende og krontrastfull halvøy. Her veksler det mellom historiske byer og plasser,kunstneriske kvarter og dagens moderne "jetset"-liv. I dagens reiseguider beskrives denne halvøya som Tyrkias Riviera.


» Les mer om Bodrum

Izmirkysten
Egeerhavskysten til Tyrkia er kjent for flotte sandstrender, turkisblå bukter, kurbad og ruinbyer. Det er ikke like mange turister i dette området som det er i området rundt Antalya.

Langs kysten er det flere kjente feriebyer som Cesme, Kusadasi, Bodrum og storbyen Izmir med nesten 3 millioner innbyggere. Det er et stort utvalg av kulturelle serverdigheter langs den egeeiske kyst. Efesos som er Tyrkias mest kjente antikke by ligger like ved badebyen Kusadasi. Noen få timers kjøretur inn i landet ligger Pamukkale som oversatt til norsk betyr bomullsslott. Pamukkale er kjent for sine vakre kalkterrasser med kildevann som sies å ha helbredende effekt. Med andre ord, du kan få med deg storby, kultur og «sol og bad». Izmir er Tyrkias tredje største by og har i underkant av 3 millioner innbyggere. Izmir er en havneby, og er den nest største og nest viktigste havnen i Tyrkia etter Istanbul.


» Les mer om Izmirkysten

Istanbul
Istanbul, byen med de mange kulturer, historiske minner og ikke minst det kosmopolitiske storbylivet. En moderne metropol som smelter sammen med gammel historie og tradisjon. Her får du alt det hjertet kan begjære av shopping, gastronomi, fantastiske severdigheter og en helt spesiell atmosfære. Les artikkel: Gull i Istanbull
» Bilder og kart fra Istanbul

Tyrkia
Tyrkia er kontrastenes land hvor det nye og moderne møter det historiske og lange tradisjoner. Her er det noe for en hver alder både ung, gammel og de midt i mellom.

Tyrkias sydkyst er blant nordmenns favorittreisemål. Denne kyststrekningen er kjent for de endeløse strendene, den gode maten, vennligheten og den personlige og gjestfrie servicen. I Tyrkia finnes det noe for enhver. Her kan strandløvene slikke sol i vannkanten. Langgrunne strender gjør dette til et yndet sted for barnefamilier.Dessuten finnes det en mengde vannsportsaktiviteter for den aktive turisten.

Tyrkia er også et paradis for de av oss som er shoppeglade. Her finner du moteklær, skinn, gull og tepper. Det er mange muligheter til å gjøre et røverkjøp. Husk at du må prute, tyrkerne forventer det.

I Tyrkia er restauranttilbudet rikt og varierer i alt fra det internasjonale- til det typiske tyrkiske kjøkken.

Landet har også en spennende historie for den historieinteresserte. Man kan se romerske teatre, templer osv. nærmest overalt.

Om man skulle ønske orientalsk mystikk, moderne feriefasiliteter, badeferie, historiske utflukter, pulserende uteliv eller andre aktiviteter, er Tyrkia definitivt stedet å reise til!Pamukkale
Pamukkale og Hierapolis ligger ca 23 mil fra Antalya og nesten like langt fra Marmaris, midt inne i landet. Varme kalkholdige kilder, unike hvite bomullslignende fjellformasjoner og en romersk ruinby er noen av naturfenomene du kan oppleve her. Pamukkale-terrassene er skapt gjennom årtusener ved at det kalkmettede vannet fra de 35 grader varme kildene avkjøles og avgir små mengder kalk. Stedet står på UNSECOs World Heritage Site-list og er virkelig verdt å oppleve.

På platået ligger Hierapolis. Området har vært bebodd fra ca 4500 f.kr. Selve byen ble grunnlagt av kong Eumenes 2. av Pergamon ca 190 f.kr og nådde sitt høydepunkt på 100 og 200 tallet, da romerne bygde og badet med liv og lyst.

5 km lenger nord ligger Karahayit og en jernholdig kilde med 56 grader varmt vann. Her ligger en rekke luksushoteller. For et par hundre kroner kan du bo meget godt, få tid til å oppleve området og bade i det varme kildevannet.


» Bilder fra Pamukkale

Marmarisbukten
Stedene rundt Marmarisbukten ligger meget vakkert ved den Egeiske kysten. De største stedene er Marmaris, Icmeler og Fethiye, og de mindre byene Turunc og Kas. I Marmaris velkjente småbåthavn ligger det båter fra hele verden, skjærgården er meget vakker og båtturer anbefales. Strendene er varierte, det er fin- til grovkornet sand. Fornøyelseslivet er intensivt i Marmaris, og roligere i Icmeler og Kas. Det er bra muligheter for shopping i Marmaris og Icmeler.

Marmaris og stedene omkring er et godt utgangspunkt for en dag eller to utflukt til Pamukkale og Hieropolis.

Området byr også på noen av de fineste strendene i Tyrkia. Utenfor Fethiye ligger som nummer én Ölüdeniz, og litt lenger øst ligger den over ti km lange Patara. Patara er en strand for ekte strandløver. Stranden er også fredet fordi den sjeldne skilpaddearten Caretta caretta legger egg her.


» Les mer om Marmarisbukten

Antalyabukten | Bodrum | Izmirkysten | Istanbul | Tyrkia | Pamukkale | Marmarisbukten