Qatar

Oljestaten Qatar har blitt et populært turistmål. Høysesongen for turisme er november - april. Da faller temperaturen til rundt 25 grader.

Oljestaten Qatar har blitt et populært turistmål

Den 05. oktober 2011 startet Qatar Airways med direkteruter fra Gardermoen til Doha i Qatar. Det har ført til at flere nordmenn har besøkt denne spennende halvøya i Persiabukta. Enten som strandferie i Doha eller som stopover på veien til et annet reisemål.

Etter at Qatar fikk tildelt VM i fotball i 2022 har man sett en stor økning i turisttrafikken til landet. Qatar Airways flyr daglig fra de fleste store europeiske flyplasser og turistmyndighetene har investert store summer i reklamekampanjer i ulike mediakanaler. Samtidig har det vært en en enorm utbygging av hovedstaden Doha og kraftig forbedring av infrastrukturen. Nye veier og et relativt nytt buss system er på plass. I tillegg åpner nye Doha International Airport i løpet av 2013.

Qatar har den høyeste inntjeningen per innbygger i hele verden (Norge er nr 4). Hovedsaklig er det på grunn av de store forekomstene av olje og gass samt at befolkningsantallet er lavt (ca 350.000). Landet er avhengig av arbeidskraft fra andre land og det er estimert at nærmere 1 million fremmedarbeidere jobber i ulike sektorer. Turisme er veldig på frammarsj, men i motsetning til Dubai så satser også Qatar på andre næringsveier. Blant annet jobber myndighetene i Qatar med Norsk Hydro for å utvikle kunstgjødsel og aluminium.

I perioden mai – oktober kan gradestokken lett gå over 40 grader og nedbør forekommer ikke. Naturlig nok er høysesongen for turisme november – april. Da faller temperaturen ganske mye og rundt 25 grader er ikke uvanlig.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Doha ★★★ 7n 6 614,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Qatar
kalender DagDag NattNatt BadBad