Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Belgia

Topp » Belgia

Belgia
Kongeriket Belgia er et lite land, men har mye å tilby. Belgia tilhører et av de landene som grunnla EU. Her finnes pulserende storbyer, landsbyer og flere behagelige steder langs kysten. Man kan enkelt ta seg rundt med buss og tog. Ettersom det ikke finnes fjell i Belgia er sykling en veldig populær måte å oppleve landet på.Brugge
Ordet storbyferie får et meningsfylt innhold ved et besøk i Brugge. Det bor ca 120.000 innbyggere her og da regnes både med indre bysentrum og de nærliggende forsteder.

Gamlebyen i Brugge var et et Europas største handelssteder i middelalderen. Overalt er det praktbygg fra denne tidsalderen. Dette har de fint "smeltet" sammen med det moderne menneskets behov for handel. Hele gamlebyen ånder av middelalderatmosfære med brolagte gater og steinbroer som speiler seg i kanalene. En rusletur gjennom disse omgivelsene er virkelig verd en feriedag eller fem. Dette historiske sentrum ble en del av FNs verdensarvliste i 2000.

Handletur i Brugge er en opplevelse. Her ligger moderne merkevarebutikker i et middelaldermiljø. Liker du sjokolade er det å komme til Brugge himmelen. Belgisk sjokolade regnes som verdens beste.

I selve sentrum av Brugge og i byens umiddelbare nærhet har et "hav" av attraksjoner du kan besøke. Alt fra historisk- og kunstmuseum til storslåtte katedraler. Men, du må for all del ikke glemme sjokolademuseet.

Etter å ha fått med deg aktive formiddager og ettermiddager kan en jo nyte kafe- og restaurantlivet på "Grote Markt" i gamlebyen og rett og slett nyte god mat og godt, berømt belgisk øl mens en lar verden går forbi.


» Bilder og kart fra Brugge

Brussel
Brussel er Belgias hovedstad og fungerer også som EUs hovedstad. Brussel er en flerkulturell og livlig storby noe man merker på byens tilbud av restauranter og butikker. Her finnes det mye å se og oppleve, mange hyggelige torg med restauranter, kafeer og trendy shopping.

I Brussel kan man se mange flotte gamle bygninger oppført i den vakre og berømte Jugendstilen. Tintin og hans venner og andre berømte seriefigurer har et eget seriesenter hvor man kan studere alle figurene. Tilbudet er stort for den som elsker opera, ballett og teater. Utenfor sentrum ligger det et par fornøyelsesparker og det kongelige slottet.


» Bilder og kart fra Brussel

Brugge | Brussel