Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Malaysia

Topp » Malaysia

Malaysia

Eksotisk ferie i eksotiske omgivelser i Malaysia

Malaysia er og blir kontrastenes land. Storslagen og urørt natur på Borneo, flotte dykke og snorkelforhold på Langkawi og kulturelt mangfold på Penang. I hovedstaden Kuala Lumpur (KL) er det liv og røre døgnet rundt med fascinerende skyskrapere, blant annet Petronas Twin Towers som er en av verdens høyeste bygninger. Shoppingen i Kuala Lumpur er i verdensklasse, spesielt elektriske artikler og klær. Det Malaysiske kjøkken er som kulturen, en herlig blanding av mange nasjonaliteter, tradisjoner og livsstiler.

Malaysia tilbyr mye av det meste og man møter vennlige og hjelpsomme mennesker over hele landet. Malaysia er ikke så turistpreget som nabolandet Thailand.

Les mer om Kuala Lumpur, Langkawi, Borneo og Penang.

Kart Malaysia

Borneo - Sabah

Eksotisk ferie i eksotiske omgivelser på vakre Borneo

På Borneos nordvestre side i provinsen Sabah, finner man en vakker urørt natur, fantastiske strender med hvit sand og krystallklart vann. I Sabahområdet er en av verdens største sammenhengende regnskoger. Her i dette eksotiske miljøet er det stille og rolig, med en avslappet atmosfære. Søker man et eventyr så er Borneo et bra utgangspunkt. Det er mange ulike aktiviteter å velge mellom på Borneo - Sabah, jungeltrekking, dykking, snorkling, golf og flere ulige typer gåturer. Mange av utfluktene er på 1-4 dager, og det finnes flere bra lokale arrangører. Her på Borneo holder de fleste hotellene meget høy standard og de tilbyr enorm service, man trenger ikke engang reise seg opp fra solstolen.

Hovedstaden i provinsen Sabah er Kota Kinabalu, en liten storby med en rolig og behagelig stemning. Her kjører ikke bilene så fort og menneskene går ikke så fort, og man faller lett inn i samme tempo.

Fra Kota Kinabalu er det lett å reise til andre deler av Borneo med innenriksfly, det er også flere daglige avganger til Kuala Lumpur.

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Borneo:

 • Jungelturer med guide
 • Orangutang-safari
 • Oppleve Pasar Terapung, det flytende markedet
 • Det meste dreier seg pm natur og dyreliv. Mye å se, ha alltid kameraet beredt

» Bilder og kart fra Borneo - Sabah

Kuala Lumpur

Pulserende Kuala Lumpur med mange severdigheter

Kuala Lumpur er hovedstaden i Malaysia. Når man reiser fra flyplassen inn til Kuala Lumpur møter man et friskt landskap med mengder av kokospalmer. I horisonten ser man Petronas Twin Towers, en av verdens høyeste bygninger. Inne i byen er det rent og pent, til tross for et hektisk og intensivt liv av mennesker og trafikk døgnet rundt. Infrastrukturen i Kuala Lumpur er bra. Velg mellom buss, skytrain eller taxi. Lei gjerne en taxi i et par timer eller en dag, mange taxisjåfører tilbyr privatguidede turer.

Mange hoteller i Kuala Lumpur holder høy standard og servicenivået er enestående. Shoppingen er strålende. Det mest kjente området er Golden Triangle hvor shoppingen etterhvert går over til et yrende uteliv.

Kuala Lumpur er en veldig bra stopover på veien til Langkawi, Penang, Borneo eller Tioman.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Kuala Lumpur:

 • Besøke Islamic Art Museum. Landet har en lang kulturarv med dyrebar kunst
 • Opplev utsikten fra Petronas Twin Towers
 • Gå i parken. KL er en varm by. Åpne og luftige parker gir et deilig avbrekk
 • Shoppe. lave priser, uendelig utvalg. Kjøpesenteret under Petronas-tårnene er et av de beste
 • Ta en drink på en av byens mange takterrasser og skybar-er

» Bilder og kart fra Kuala Lumpur

Langkawi

Eksotisk ferie i eksotiske omgivelser på Langkawi

Øygruppen Langkawi består av 104 øyer, og er et badeparadis med fantastiske strender og vakker natur. På Langkawi fins det mange muligheter til utflukter både til sjøs og på land. Lei en jeep og kjør rundt og finne egne små steder, eller hvorfor ikke besøke noen av de nærliggende øyene. Man kan ta seg dit i egen leid båt eller på en utflukt. Langkawi er bl.a et populært reisemål for dykkere, vannet er krystallklart og passer perfekt for dykking og snorkling.

På Langkawi er det begrenset med restauranter, fornøyelsesliv og shopping. De fleste restaurantene finner man på hotellene og på øyas hovedstad Kuah. Selv om Langkawi er et skattefritt område, er det inget eldorado for den som vil shoppe.

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Langkawi:

 • Taubane og Skywalk. Spektakulær utsikt over øya
 • Langkawi Bird Paradise & Wildlife Park. Hundrevis av eksotiske fuglearter
 • Prøv et matlagingskurs, lær å lage autentiske curry-retter
 • Sett av tid til spa-behandlinger. Mange flotte spa-anlegg, og man får mye for pengene

» Bilder fra Langkawi

Penang

Eksotisk ferie i eksotiske omgivelser på Penang

Denne øya og provinsen er kjent for bl.a sin hovedstad Georgetown, med en spennende historie og kultur som påminner om kolonitiden. Atmosfæren i Chinatown føles mer ekte enn på mange andre steder, og her føles det som tiden har stått stille. For å reise rundt er sykkeldrosjer perfekt, det gir en spesiell følelse. I Georgetown er det mengder av restauranter og barer med mange ulike særpreg, der både den internasjonale og den Malaysiske matkulturen presenteres.

På den nordlige delen av Penang finner man de beste strendene og de beste hotellene. Her i Batu Feringghi Beach-området er det bl.a et marked langs hovedgaten som åpner etter at solen har gått ned, og her kan man gjøre mange funn.

Penang tilbyr mange ulike utflukter. For de som liker dykking og snorkling er det mye å velge mellom. Det går bl.a turer til Pulau Payar Marine Park, der det fins en forankret flåte som tilbyr dykking, snorkling, turer med glassbunn-båter og også et undervannsobservatorium. Det er fantastisk vann og mengder med eksotiske fisker og koraller, det er som å svømme i et akvarium. Flåten er bekvem med både restaurant og toaletter.

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Penang:

 • Vandre gatelangs i George Town. Spennende arkitektur i britisk kolonistil
 • Prøv deilig gatemat. Nydelig mat for noen få kroner. Miks av indisk, kinesisk og malay
 • Besøke Kek Lok Si Tempel. Flotte og fargerike byggverk
 • Penang er et mat-mekka hvor kjente kokker henter inspirasjon. Lær å lage lokal mat på matlagingskurs!
 • Ta en pause fra bylivet ved en av øyas mange strender

 • » Bilder fra Penang


  - Oppdag paradisøya Tioman

  Tioman er en liten øy utenfor Malaysias østkyst, beliggende I Mersing marinepark. Øya er blant annet utnevnt av Time magazine som en av verdens vakreste. Øya er fremdeles lite befolket og store deler er urørt natur. I tillegg omkranses den av korallrev og krystallklart vann, noe som gjør Tioman til et paradis for dykking og snorkling.

  Den vanligste måten å ankomme Tioman er med ferge, men øya har også en egen liten flyplass med ruter til Kuala Lumpur og Singapore. Flyturen tar en knapp time.

  På Tioman står tiden stille. Her er det lagt hovedvekt på avslapning, strandliv, god mat og drikke og kvalitetstid med de man er på ferie sammen med.

  På grunn av øyas beliggenhet, er klimaet aller best I sommermånedene, og høysesong er mai-august. Ønsker man å besøke Malaysia om vinteren, og vil unngå monsunsesongen kan Langkawi være et godt alternativ.

  Ting å gjøre på Tioman:

  * Dykking er veldig populært, og det finnes flere selskaper som arrangerer kurs og utflukter til de flotte revene
  * Jungelturer er også mulig, både med og uten guide. Det anbefales å ordne I samråd med hotellet
  * Hvis man spiller golf, har Berjaya Resort en flott 18-hulls golfbane
  * Sol, bad, kajakkpadling, volleyball og fisking er andre aktiviteter å gjøre på øya
  » Bilder og kart fra

  Borneo - Sabah | Kuala Lumpur | Langkawi | Penang |