Bilde av Jordan

Jordan

Er du ute etter noe annerledes og eksotisk i ferien er Jordan et godt alternativ. Her får du både en smak av storby, den moderne teknologiske verden samt et arabisk eventyr. Jordan er i dag den "fredlige" delen av Midtøsten.

Jordan har kun kystlinje i sør mot Akababukten og er et gjennomgående ørkeland med store nord-sør-gående fjellkjeder. Det er kun 5 kvadratkilometer igjen med skogkledde områder i landet.

Jordans tidslinje rent historisk strekker seg tilbake til 1200 f.kr. Overalt i landet kan du besøke minnesmerker og bli minnet om en vanvittig rik historie. I 1812 ble oltidsbyen i Petra oppdaget og er i dag en av hovedattraksjonene i Jordan.Denne klippelandsbyen ligger på lista over verdens sju underverk

Jordan er hovedsakelig et muslimsk land med ca. 5.7 millioner innbyggere. Hovedstaden Amman er landets største by med ca. 1.6 millioner innbyggere. Det offisielle språket er arabisk og mange snakker bra engelsk.

Fredag er ukens helligdag i Jordan. Ofte er banker, offentlige kontorer, reisebyråer og noen butikker også stengt på lørdager. Under Ramadan er det ulovlig å drikke alkohol, spise og røyke offentlig fra soloppgang til solnedgang. Alkohol selges ikke i butikkene, men kan kjøpes på større hoteller av ikke-muslimer.

I Jordan er det billig å ta taxi. Til og med på lengre strekninger som mellom Amman og Aqaba. Taxiene har taksameter, men de blir ikke alltid brukt på kveldene. Det er lurt å avtale pris på forhånd.

Veinettet i Jordan er velutviklet og skiltene står på både arabisk og engelsk. Det å leie bil er en god måte å se landet på.

Søk etter reiser til Jordan

Vær og klima

Prognose for Jordan:

Fly + Hotell

Aqaba ★★★★ 5n 9 694,-
Dead Sea ★★★★★ 7n 12 334,-
Amman ★★★★★ 7n 13 384,-

Søk etter reiser til Jordan

Kart

Jordan

Reisemål i Jordan

Andre reisemål