Bilde av Australia

Australia

Australia er landet og kontinentet "Down Under", så avstandene er enorme. Fra nord til sør er det ca 330 mil. Det er et enkelt land å reise rundt i, leier man bil er det venstrekjøring. I den nordlige delen av Australia er det tropisk klima, og i de sentrale delene er det ørken.

De fleste holder seg til de sørlige delene der klimaet er varmt og tørt året rundt. I Australia finnes alt, og enda litt til!

Sydney - med det verdensberømte operahuset, som også består av et konserthus og en restaurant. Det ble skapt av den danske arkitekten Jorn Utzon og det tok totalt 14 år å få det ferdigstilt - og ikke minst er det stein fra Höganäs på bygningen. Hustes arkitektur minner om et skip med vind i seilene. Det sies at Sydney er søsterbyen til San Francisco, stedene har samme livsglede.

Et enkelt og en litt annerledes måte å komme seg rundt i byen mellom de ulike attraksjonene er med Monorail/Skytrain. Togbanen er bygd på store pilarer høyt over mennesker og biler. Stranden ligger alltid nære i Sydney, bl.a. Bondi Beach, som er stedet der folk treffes og omgås. I Sydney er det mange markeder og basarer hvor man kan gjøre gode kjøp og de selger saker som man ikke får kjøpt andre steder.

For å få en riktig bra utsikt og en opplevelse man ikke vil glemme, så er Bridge Climb på Harbour Bridge å anbefale for den som ikke er redd for høyder. Broen var ferdigbygd i begynnelsen på 1930-tallet etter planer som strekker seg tilbake til 1820-tallet. I Harbour area ligger store hotellkomplekser og konferanseanlegg, men det finnes også flotte shoppingsentre. I Darling Harbour ligger bl.a. Australias Marina Musem, Sydneys Akvarium og Sydneys kinesiske hage.

Det mest kjente kvarteret er Kings Cross. Det var tidligere kanskje mest kjent for prostitusjon og stoff. De senere årene er det ryddet opp i området og har i dag et s

Søk etter reiser til Australia

Kart

Australia

Reisemål i Australia

Andre reisemål i Syden og storbyer i Europa