Bilde av Tallinn

Tallinn

Tallinn ligger på sørsiden av Finskebukten i det nordlige sentrale Estland. Det er kun 40 minutts båttur fra Tallinn til Helsinki i Finland.

Gamlebyen i Tallinn er sjarmerende og verdt et besøk. Tallinns gamleby var tidligere en Hansaby, noe den bærer spor av i dag. Tallinn hadde sin storhetstid i middelalderen. Tross for at Tallinn opp gjennom årene har blitt plyndret, bombet og angrepet, så har den holdt seg utrolig bra. Tallinn gamleby anses faktisk som en av de best bevarte i Europa. Gamlebyen i Tallinn kom faktisk på UNESCOs verdensarvliste i 1999.

Tallinn er en utmerket by å spasere rundt i. Det er flere guider i byen som tilbyr sine tjenester for å lære mer om Tallinn. Dersom du velger å gå med guide eller alene bør du nok ta en tur til Olavskirken, som er oppkalt etter Olav den Hellige. Det er en veldig sjarmerende kirke i Tallinn som bærer på mye historie. Bymuren med tårnene i Tallinn er også verdt å se. Det samme gjelder Rådhusplassen i Tallinn, som du nok kommer til på din vandring i gamlebyen. I gatene rundt Rådhusplassen finner du forresten flere gode og sjarmerende restauranter i Tallinn, som serverer skikkelig middelalderkost. 3 nøtter til Askepott er en film fra Tsjekkia som de fleste av oss er hektet på, men når du kommer til Tallinns gamleby, så får du høyst trolig følelsen av å være i tilbake til tiden denne filmen representerer.

På sommeren er det et yrende liv i Tallinn. Det kan være noe vanskelig å få bord på de mest populære restaurantene da. Men om du kommer på vinterhalvåret går det mye bedre.

Shoppingmulighetene i Tallinn er kanskje ikke de aller beste. Men du bør holde øyne oppe for små sjarmerende butikker som selger lokalt håndverk i Tallinn. Det er også små markedsplasser i Tallinns gamlebyen som selger alt fra hjemmestrikkede luer til nissefigurer. Absolutt mulighet å komme over et sjarmerende lite kupp når du er i Tallinn.

Det er fra juni til september det er mest liv i Tallinn. I de tider inntar turister fra hele Europa sjarmerende Tallinn. Dette er tiden på året værgudene er svært snille med Tallinn. Men dersom du tåler litt kaldere temperatur og ikke er så glad i store turistmengder, så kan det kanskje være en ide å dra til Tallinn fra oktober til mai.

Søk etter reiser til Tallinn

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Tallinn:

DagDag NattNatt BadBad
Januar -2°C -7°C 2°C
Februar -2°C -8°C 0°C
Mars 2°C -5°C 0°C
April 8°C 0°C 3°C
Mai 14°C 6°C 9°C
Juni 19°C 11°C 15°C
Juli 21°C 13°C 20°C
August 20°C 12°C 20°C
September 15°C 8°C 17°C
Oktober 9°C 4°C 12°C
November 4°C 0°C 8°C
Desember 0°C -5°C 5°C

Prognose for Tallinn:

Fly + Hotell

City Hotel Tallinn ★★ 3n 1 595,-
Baltic Vana Wiru ★★★★ 3n 1 752,-
Tallink Express ★★★ 3n 1 845,-
Hotel Metropol ★★★ 2n 1 882,-
Economy Hotel ★★★ 3n 1 904,-
St Barbara Hotel ★★★ 3n 1 930,-
Rija Old Town Hotel ★★★ 2n 1 935,-
Shnelli ★★★ 2n 1 936,-
L'Ermitage ★★★★ 2n 1 984,-
Rija-Fonnental-Design-Hotel ★★★★ 3n 2 025,-

Søk etter reiser til Tallinn

Kart

Tallinn

Andre reisemål i Syden og storbyer i Europa