Bilde av København

København

København er rik på kultur, har nydelig natur og en interessant historie. I tillegg er shoppingmulighetene fantastisk bra. Billige flybilletter til København finnes også.

Det er mye og oppleve i København. Fjord og mark preger området rundt København. Museene og severdighetene ligger også ganske tett i Københavns hjerte. Den mest fotograferte damen i København er uten tvil Den Lille Havfrue, statuen som sitter ved Langliljekaien og ser etter sin prins.

Videre er Strøget i København et området som bør besøkes. Strøget er verdens lengste gågate med et hav av butikker. København byr her på de aller største internasjonale motebutikker som Prada, Louis Vuitton, Chanel, Boss for å nevne noen. Men du finner også butikker som har langt billigere klær, som f.eks på Zara og Hennes og Mauritz. Strøget i Købehavn har det meste, også masse dyktige gatemusikanter.

En kommer ikke helt utenom en tur på Tivoli når man er i København, i alle fall hvis de aller minste er med. Tivoli menes av mange å være den største severdigheten i København. Her kan man oppleve større og mindre halsbrekkende forlystelser. Dempet belysning og fyrverkeri på kvelden gjør også Tivoli i til et romantisk sted på kveldstid i København.

Ønsker du å se en fin utsikt over København, bør turen gå til Rundetårn. Det er 209 meter til toppen, men det er kun ca 36 meter høyt. Du må altså gå rundt og rundt inni tårnet ettersom veien snor seg oppover. Rundetårn i København var ment som et observasjonstårn for den astronomi interesserte Christian IV. Om ikke stjernehimmelen frister, så er utsikten over København veldig fin fra Rundetårn. Dersom arkitektur er av interesse, så bør du ta en tur til Amalienborg slott, Kongefamiliens vinterresidens i København.

En tur gjennom de gamle kanalene med båt er virkelig å anbefale, om du er i København på sommerhalvåret. Du seiler gjennom den gamle bydelen, og ser mye av det flotte København er kjent for.

Er det noe danskene kan, så er det øl og mat. Det er et utrolig godt utvalg av restauranter og sjarmerende puber i København, og da spesielt ved Nyhavn. Her serveres selvsagt utsøkt lokal øl. En tur til København anbefales på det varmeste.

Søk etter reiser til København

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for København:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 2°C -2°C 4°C
Februar 3°C -2°C 3°C
Mars 6°C 0°C 3°C
April 10°C 2°C 7°C
Mai 16°C 7°C 11°C
Juni 19°C 11°C 16°C
Juli 21°C 13°C 19°C
August 21°C 13°C 19°C
September 17°C 10°C 17°C
Oktober 12°C 6°C 14°C
November 7°C 2°C 10°C
Desember 4°C 0°C 6°C

Prognose for København:

Andre reisemål