Bilde av Sandefjord

Sandefjord

Her er en forklaring på hva vi legger i begrepene syden og storby.

Syden

Syden er det store “landet” i den sørlige delen av Europa. Med begrepet “syden” mener vi steder med sol, strender og badetemperaturer som ligger på nivå med en god norsk sommer. Helst litt over. 

Våre mest populære syden-land er Spania, Hellas, Portugal, Tyrkia og Bulgaria på sommeren. På vinteren er Kanariøyene mest populær, med Thailand på andre plass. Men, variasjonene er mange og det finnes hundrevis av syden-steder å velge imellom. 

En annen viktig sak er at et reisemål fint kan være Syden bare i visse perioder av året. Det kommer som regel av temperaturen på stedet. Her er et lite eksempel på våre mest populære reisemål, og når det er syden akkurat der:

Storbyer i Europa

De mest populære storbyene er London, Paris, Roma, Barcelona og Berlin. Andre populære byer er Krakow, Praha, Budapest. Interessen for Gdańsk har økt kraftig de seneste årene selv om byen knapt kan kalles en storby. En viktig årsak er den korte flytiden og det hyggelige prisnivået.

Byer med strender

Noen byer er både storby og litt syden. Det betyr at de har det meste av det du finner i de fleste større byene og i tillegg er det en eller flere fine strender enten midt i byen eller innenfor kort avstand. Er du ute etter både by og strand kan Palma by på Mallorca, Barcelona og Lisboa være gode valg.

Søk etter reiser til Sandefjord

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Sandefjord:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 1°C -3°C 5°C
Februar 1°C -3°C 4°C
Mars 4°C -1°C 4°C
April 8°C 2°C 8°C
Mai 14°C 8°C 12°C
Juni 18°C 12°C 16°C
Juli 20°C 14°C 19°C
August 20°C 14°C 19°C
September 16°C 11°C 17°C
Oktober 11°C 7°C 13°C
November 6°C 2°C 10°C
Desember 3°C -1°C 7°C

Prognose for Sandefjord:

Kart

Sandefjord

Reisemål i Sandefjord