Bilde av Goa

Goa

Goa er en stat på India vestkyst, med ca 1,4 mill. fastboende. Det høres mange ut, men er ganske lite i indisk sammenheng. Goa var tidligere enn portugisisk koloni, og derfor delvis isolert fra resten av India i over 400 år. Reultatet er en spennende miks av indisk og portugisisk kultur, religion og mat. Det er nesten like mange katolikker i Goa som det er hinduer.

Langstrakte strender, fantastisk mat og uendelig shopping

Goa var på 70- og 80-tallet et hippieparadis, med mange tilreisende europeere. I dag er det mer turistvennlig, og kan skimte med mange flotte luksushoteller så vel som familievennlige hoteller.

Med over 70 km kystlinje er det gode muligheter for at man finner sin egen drømmestrand. Det varme Arabiahavet holder jevn temperatur på 27-30 grader året rundt, men i sommermånedene er det monsunsesong, og det medfører en del regn og vind. November til februar er høysesong, med stabilt, varmt og tørt klima.

Foruten strandliv, som er den største aktiviteten i Goa, er det mange som reiser på jungelutflukter, besøker krydderplantasjer eller noen av de mange flotte templene i området. Dykking er også populært i Goa, og tilbys fra oktober til mai, og under overflaten venter et fargespekter av dyre- og planteliv og gamle skipsvrak.

I Goa kan man handle på de spennende markedene, og det er populært å kjøpe med seg krydder, vin og pyntegjenstander, men også møbler som lokale håndverkere skjærer ut av tre. Husk å prute!

I tillegg til strender, behagelig klima, dykking og shopping, er det mange som lar seg forføre av maten. Indisk mat er kjent også her hjemme, og den smaker enda bedre med lokale råvarer og ekte indisk kokkekunst. Det produseres også flere gode viner i India, og de er ikke dyre.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Goa:

*Jungelturer
*Besøke noen av de mange markedene
*Dagsutflukt til flotte templer og kirker
*Bade med elefanter
*dykke og snorkle
*Båtcruise i solnedgangen med middag og underholdning

Søk etter reiser til Goa

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Goa:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 32°C 20°C 28°C
Februar 32°C 21°C 28°C
Mars 33°C 24°C 29°C
April 34°C 26°C 30°C
Mai 34°C 27°C 30°C
Juni 31°C 26°C 30°C
Juli 30°C 25°C 29°C
August 30°C 25°C 28°C
September 30°C 24°C 28°C
Oktober 32°C 24°C 29°C
November 33°C 23°C 29°C
Desember 32°C 21°C 29°C

Prognose for Goa:

Fly + Hotell

Norra Goa ★★ 4n 12 445,-
Södra Goa ★★★★★ 8n 15 295,-

Søk etter reiser til Goa

Kart

Goa

Reisemål i Goa

Andre reisemål