Praha

Praha er en interessant storby og en av Europas vakreste byer med massevis av kultur og severdigheter. Byen har bevart sin flotte arkitektur fra flere tidsepoker, fra gotisk, rokokko, renessanse til jugend stil.

Elven Moldau renner gjennom Praha og den berømte Karlsbroen forener områdene Staré Mesto og Malá Strana med beliggenhet på hver sin side av broen. Gamlebyen har brosteinsbelagte gater og koselige gamle smug med en herlig atmosfære og egenartet. Denne kulturbyen ligger i hjertet av Europa, og har mye å by på med sin flotte arkitektur og spennende historie. Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Tsjekkerne er kjent for sitt øl og i Praha finnes det utallige ølstuer, barer og et stort utvalg restauranter å velge mellom. Til tross for det store antallet tilreisende turister er prisene relativt behagelige sett med norske øyne. Tradisjonell tsjekkisk mat er gjerne kjøtt (ofte svin) med kål og knødel, men i en turistby som Praha finnes det restauranter med mat fra alle verdenshjørner.

Det som er verdt å shoppe i Praha er det som produseres i landet som lær og krystall. Kollektivtrafikken er godt utbygd og fungerer utmerket, så det er lett å reise rundt med trikk og buss.

Man flyr til Vaclav Havel Praha flyplass, ca 20 km fra sentrum og det tar ca 30 minutter å kjøre dit. Du kan reise med airport express busslinje, kollektiv busser og taxi. Det er ingen tog eller t-bane forbindelse til eller fra flyplassen.

Hvem passer dette reisemålet for?

Praha er perfekt for et weekend besøk, enten det er par, familie eller venner som er på tur. Mye å oppleve av historie, museer, kultur, arkitektur, shopping og fornøyelser. For å få mest utbytte av oppholdet kan det være smart å bo på hotell med sentral beliggenhet.

Når er det best å reise hit?

Praha ligger  midt i kontinental-Europa og har et behagelig klima fra vår til høst. Denne storbyen kan du reise til hele året og det er mest populært å reise hit fra april til oktober.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Tivoli ★★★ 2n 1 396,-
Cloister Inn ★★★ 2n 1 429,-
Lunik ★★★ 2n 1 472,-
Pension Brezina Prague ★★★ 2n 1 507,-
City Moran ★★★★ 2n 1 540,-
Metropolitan Hotel (ex Rubicon) ★★★ 2n 1 566,-
Elite Hotel ★★★★ 2n 1 575,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Praha
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 1°C -5°C
februar 3°C -4°C
mars 8°C -1°C
april 13°C 3°C
mai 18°C 7°C
juni 22°C 10°C
juli 23°C 12°C
august 23°C 12°C
september 19°C 9°C
oktober 13°C 4°C
november 6°C 0°C
desember 2°C -3°C
Prognose for Praha