Bilde av De forente arabiske emirater

De forente arabiske emirater

De forente arabiske emirater ligger i Midtøsten og grenser til Oman og Saudi-Arabia. Landet har syv emirater og disse heter Dubai, Abu Dhabi, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah og Umm al-Qaiwain. Hovedstaden for alle emiratene er Abu Dhabi og landets valuta er Dirham (ca 1,6 norske kroner).

- en eksotisk blanding av luksus, shopping og stormannsgalskap

Emiratene er ekstremt avhengig av olje og er i dag verdens 5. største eksportør av det svarte gullet, rett foran Norge. Abu Dhabi er i sentrum av oljereservene, mens Dubai fokuserer mer på finans og turisme. En del av oljeinntektene er investert i turistindustrien. Spesielt ser man dette i Dubai, men andre emirater som Abu Dhabi har hatt samme utvikling de siste årene. Man kan kalle dette stormannsgalskap, men det er heller ingen tvil om at disse byggeprosjektene tiltrekker seg mye turister og stor arbeidsinnvandring fra blant annet India.

Klimaet er hovedsaklig delt inn i to perioder. Oktober til april er høysesong og da faller temperaturen godt under 30 grader og det er mye bra vær. Det kan falle noe regn, men kun i korte perioder. Mai til september kan by på dager godt over 40 grader og det er meget høy luftfuktighet.

Søk etter reiser til De forente arabiske emirater

Vær og klima

Prognose for De forente arabiske emirater:

Fly + Hotell

Dubai ★★★ 4n 5 675,-
Ras al-Khaimah ★★★★ 4n 5 725,-
Bur Dubai ★★★ 4n 5 785,-
Deira ★★★★ 4n 5 895,-
Jebel Ali Village ★★★ 4n 5 895,-
Jumayrā ★★★★ 4n 6 035,-
Downtown Dubai ★★★ 4n 6 065,-
Sharjah ★★★★ 4n 6 295,-
Abu Dhabi ★★★★ 4n 6 415,-
Fujairah ★★★★★ 4n 7 525,-

Søk etter reiser til De forente arabiske emirater

Kart

United Arab Emirates

Reisemål i De forente arabiske emirater

Andre reisemål i Syden og storbyer i Europa