Bilde av Frankrike

Frankrike

De fleste har et forhold til Frankrike. Det spiller ingen rolle om vi har vært der mange ganger eller aldri. Gor vi har mest sannsynlig spist fransk mat, smakt fransk vin, lest litteratur, hørt det vakre språket, og vi har kanskje kledt oss i franske moter.

At landet er svært variert er det ingen tvil om, fra de Franske Alpene til den Franske Rivieraen, til hovedstaden Paris og tildenfranske landsbygda. Eller hva med en helg i Disneyland Resort Paris?

En weekend i Paris

Den franske hovedstaden Paris har lokket til seg kunstnere og kultureliten i alle år. Forståelig nok. Og er du ikke opptatt av kunst og kultur så er det historie, arkitektur og moter. Eller hva med å sitte på en fortauskafé og se dagliglivet passere mens du nyter en fersk croissant og en cafe au lait?

Den Franske Rivieraen

Nice er hovedstaden på den Franske riviera eller La Cöte d'Azure. Herfra drar du enkelt videre med buss, tog eller bil til de små fasjonable byene langs kysten, med velkjente navn som St. Tropez, Cannes og Antibes. Eller hva med å dra helt til den Italienske grensen og den sjarmerende byen Menton.

Det franske kjøkken

Fransk mat er verdensberømt. Det samme er vinene. Selv om du ikke har vært i Frankrike har du mest sannsynlig smakt fransk løksuppe, noen fransk oster eller kanskje en crepe. Eller hva med snegler eller coq au vin? Fransk mat finnes i alle priskategorier både på små, lokale bistroer og på Michelin-restauranter med hvite duker og stramme kelnere.

Søk etter reiser til Frankrike

Vær og klima

Prognose for Frankrike:

Fly + Hotell

Paris ★★★ 3n 2 725,-
Lyon ★★★★ 3n 2 735,-
Nice ★★★ 4n 2 846,-
Antibes ★★★ 4n 2 866,-
Cannes ★★★ 4n 2 868,-
Fréjus ★★★★ 4n 2 912,-
Saint-Raphaël ★★ 4n 2 924,-
Disneyland Paris ★★ 3n 3 035,-
Menton ★★ 3n 3 220,-
Montparnasse ★★★ 3n 3 250,-

Søk etter reiser til Frankrike

Kart

France

Reisemål i Frankrike

Andre reisemål