Bilde av Sri Lanka

Sri Lanka

Stadig flere forelsker seg i ferieparadiset Sri Lanka. En reise hit byr på frodig regnskog ispedd vakre templer, teplantasjer, pittoreske landsbyer og et rikt dyreliv, og ikke minst de milelange, gylne sandstrendene.

Sri Lanka er en uslåelig kombinasjon av opplevelser og utflukter, sol og strandliv uten at det føles strevsomt. Fra man går av flyet blir man møtt av en smilende befolkning som ikke vet hva godt de kan gjøre for en. Innbyggerne er stolte av landet sitt, den rikholdige kulturen og de eldgamle tradisjonene. Det tamilske kjøkken er et kapittel for seg, med nydelig og kryddersterk mat, og landets berømte fiske-curry må selvsagt prøves!

Reisemål

Selv om en reise til Sri Lanka byr på mer enn bare slaraffenliv under palmene, reiser naturligvis hovedvekten av turistene hit for å nyte sand mellom tærne på de flotte strendene. De beste og mest kjente badebyene ligger i kjøreavstand fra hovedstaden Colombo, på vest- og sørvestkysten. Noen av de mest populære strandreisemålene er Negombo, Bentota, Galle, Unawatuna og Hikkaduwa.

Klima

Sri Lanka ligger nesten direkte på Ekvator og har et tropisk klima med små månedlige variasjoner i temperatur, og en årlig gjennomsnittstemperatur på omtrent 30°C. Vanntemperaturen ligger på deilige 27-30°C. Den tørreste (og beste) perioden å reise på er fra november til april, men Sri Lanka kan besøkes hele året.

Prisnivå

Valutaen heter sri lankisk rupi (LKR). Her rekker pengene langt, selv om landet de seneste årene har blitt litt dyrere i takt med at populariteten har økt. Man spiser fortsatt godt på lokale restauranter for noen tiere, men på større internasjonale hoteller er mat/drikke dyrere enn i turistgatene omkring. Lokalbuss og tuk-tuk er billig.

Passer for

Sri Lanka er reisemålet for deg som søker bortenfor de store charterdestinasjonene og som er glad i å kombinere late dager på stranden med spennende utflukter til historiske og naturskjønne severdigheter. Sri Lanka har et rikt dyre- og planteliv og strore deler av landets regnskog er vernet av UNESCO.

Sri Lanka ble i 2013 kåret til verdens beste reisemål av Lonely Planet.

Søk etter reiser til Sri Lanka

Vær og klima

Prognose for Sri Lanka:

Fly + Hotell

Hikkaduwa ★★★ 8n 12 395,-
Negombo ★★★ 8n 12 895,-
Bentota ★★★★ 8n 13 395,-
Beruwala ★★★ 8n 13 895,-
Dehiwala-Mount Lavinia ★★★ 7n 14 486,-
Colombo ★★★★ 7n 14 590,-
Galle ★★★★★ 8n 14 795,-
Marawila Town ★★★ 8n 16 395,-
Kalutara ★★★★★ 7n 21 502,-
Ahungalla ★★★★★ 7n 21 696,-

Søk etter reiser til Sri Lanka

Kart

Sri Lanka

Reisemål i Sri Lanka

Andre reisemål i Syden og storbyer i Europa