Bilde av Dublin

Dublin

Sjarmerende Dublin er en svært folkelig hovedstad med spennende kulturliv, gode handlemuligheter og godt øl. Dublin er også kjent for et trivelig og inkluderende uteliv på byens mange puber.

Spaserturer og opplevelser

Dublin forbindes ofte med livlige puber, lokal musikk og kjente forfattere. Å rusle rundti sentrum er en hyggelig opplevelse med nye opplevelser nærmest på hvert eneste gatehjørne. Byen er på samme tid både storslagen og litt slitt, med bygninger som til en stor del stammer fra 1700-tallet. Midt i byen ligger parken St. Stephen's Green. Her ligger også nasjonalmuseet og et av verdens fineste bibliotek, Trinity College, hvor du kan beundre Book of Kells fra 800-tallet. St. Patricks katedralen ble grunnlagt i 1190 og er Irlands lengste kirke og huser flere graver og historiske minnesmerker.

Pub og uteliv

Å gå på puben er en del av hverdagslivet i Dublin, og mange tar gjeren en pint eller to etter jobb. Er du glad i musikk vli du mest sannsynlig stortrives for byen er full av utesteder med live musikk. Her går det først og fremst i irsk folkemusikk og rock. Det bor mange unge mennesker i Dublin, noe som setter sitt preg på utelivet. Temple Bar er det området i byen som har flest nattklubber og barer. Restauranter finnes det mnage av, i alle kategorier og prisklasser. Mange av dem serverer irsk mat bådet fra havet og landet.

Shopping

Dublin har svært bra shopping, og selv om det ikke konkurrerer helt med London er det ikke veldig langt unna. Fordelen med å shoppe i Dublin er at her ligger det meste i gangavstand. De største shoppingområdene ligger rundt Grafton Street og O'Cinnell Street. På Grafton Street ligger byens mest eksklusive varehus hvor mange av de kjente designerne er representert. Er du mer interessert i småbutikker er det området rundt Temple Bar som gjelder.

Søk etter reiser til Dublin

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Dublin:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 8°C 3°C 10°C
Februar 8°C 3°C 9°C
Mars 10°C 3°C 9°C
April 12°C 4°C 9°C
Mai 14°C 7°C 11°C
Juni 17°C 9°C 13°C
Juli 19°C 12°C 15°C
August 19°C 11°C 15°C
September 17°C 10°C 15°C
Oktober 14°C 7°C 14°C
November 10°C 4°C 13°C
Desember 9°C 4°C 12°C

Prognose for Dublin:

Andre reisemål