Bilde av Vietnam

Vietnam

Vietnams historie er preget av krig, kolonisering og opprør. Landet har vært okkupert av Kina flere ganger, men også Frankrike har satt sitt preg på landet, særlig kulinarisk. Vitenam har et av verdens mest kjente kjøkken. Ferske råvarer, fantastisk sjømat, kombinert med fyrige krydder og urter gjør en reise til Vietnam til et mekka for matelskere. De franske impulsene kommer til sin rett i de mange fortauskafeene hvor det serveres baguetter og kaffe.

Vakre og vennlige Vietnam

Mange velger å reise rundt i Vietnam. Reisen kan godt starte i Hanoi i nord og avsluttes i Ho Chi Minh-byen i sør. Midt i landet finnes flotte destinasjoner som Vietnam, Huế og Danang. Den mest kjente badebyen er nok Nha Trang og passer godt for både bryllupsreisende og barnefamilier. Øst for Ho Chi Minh-byen ligger badebyen Phan Thiết som har meget bra vær i sommermånedene. Helt i sør ligger den vakre øya Phu Quoc.

På grunn av sin langstrakte beliggenhet har Vietnam flere ulike klimasoner. I nord er det milde vintre og varme, fuktige sommere, mens det i sør er mer stabile temperaturer hele året. I sør er regnsesongen hovedsaklig juli-november.

Det er billig å være på ferie i Vietnam. Prisene er lave og en middag med mat og drikke kan man få til 15-20 kroner på lokale restauranter.

Vietnam.

Søk etter reiser til Vietnam

Vær og klima

Prognose for Vietnam:

Fly + Hotell

HoChiMinh City ★★★ 8n 11 895,-
Phan Thiết ★★★★ 4n 12 595,-
Hanoi ★★★ 11n 13 595,-
Phu Quoc ★★★ 10n 15 195,-
Nha Trang ★★★★ 7n 15 595,-

Søk etter reiser til Vietnam

Kart

Vietnam

Reisemål i Vietnam

Andre reisemål i Syden og storbyer i Europa