Hellas

Hellas er kanskje Europas mest spennende reisemål, med over 2000 øyer, så vel som fastlandets storbyer og naturperler, og faktisk også skibakker! Det greske kjøkkenet er verdenskjent, og både kultur- historie- og matentusiaster vil falle for Hellas.

Hellas består av et utstrakt fastlandsområdet i nord samt ulike øyer og øygrupper i det sør-østlige Middelhavet. Øyriket er spredt over et stort område, der f.eks. Korfu ligger relativt nære både Italia og Albania, og noen kilometer fra Tyrkias fastland finner man blant andre Samos og Lesvos. Den lille øya Gavdos, sør for Kreta, er Europas sydligste punkt.

Hellas ble erklært som en uavhengig stat i 1821, men grekerne har oppholdt seg i Europa siden år 1500 f.Kr., og under tiden har grekerne kolonisert flere av nabolandene, og selv vært under Det osmanske rike. Landet har med andre ord en lang, og til tider broket historie preget av flere okkupasjoner, kriger og konflikter innad og med omkringliggende land, og det er vanskelig å skulle oppsummere dette kort.

Av Hellas’ over 1400 små og store øyer, er det omkring 200 som er bebodde. Mange av disse er populære turistmål og nås enten med fly eller ferge. Hellas har et godt utbygget fergenettverk og det er relativt enkelt å ta seg mellom øyene, men det er ofte bare en til to daglige avganger så det kan vær lurt å gjøre litt forhåndsarbeid slik at man vet at flyankomster og fergeavganger korresponderer. Særlig utenfor sommermånedene kan det være reduksjoner i fergeavgangene, og da kan innenriksfly være en god løsning.

Alle de store charterarrangørene har pakkereiser til Hellas. I tillegg er det mulig å fly direkte fra Oslo til hovedstaden Athen, et godt utgangspunkt for øyhopping, da havnen Piraeus er knutepunkt for en stor del av fergetrafikken.

Hellas har noe å tilby alle, fra autentiske og romantiske små ferieperler på fastlandet, som f.eks. Parga, til livlige øyer som Kos og Korfu, hvorav sistnevnte ofte omtales som en miks av Hellas og Italia. Store øyer som Kreta og Rhodos har god infrastruktur og hektiske hovedsteder, mens andre øyer, som f.eks. Symi er helt bilfri og har en helt spesiell ro over seg. Med så mange ulike reisemål over et så stort geografisk område, kan det være lurt å konsentrere seg om ett sted av gangen, og ikke gape over for mange øyer under ferien. Har man først besøkt Hellas én gang vil man garantert tilbake – og tilbake – og tilbake!

Hvem passer dette reisemålet for?

Hellas har enormt mye å by på hva gjelder kultur, historiske plasser, severdigheter og natur. De greske øyer kommer i alle størrelser og utforminger, fra flate og tørre til kuperte og frodige. Hellas passer for alle typer reisende, og det meste handler om å velge riktig feriested. Et eksempel på dette øya Santorini, en relativt dyr øy, ettertraktet blant velstående og romantikere, og ikke spesielt godt egnet for barnefamilier fordi de sorte lavastrendene er steinete og varme. Store øyer som Kreta og Rhodos er bedre alternativer. Kombinere storby og strand? Bo noen netter i Athen og hopp på en av de utallige fergene ut til nærliggende øyer som Hydra og Serifos.

Når er det best å reise hit?

Hvis reisens formål er sol og bad er den beste tiden å reise til Hellas på fra mai til september, med behagelige temperaturer på 25°c - 30°C i luften. De sydligste øyene, som f.eks. Kreta og Rhodos, har lengre sesong enn det nordlige Hellas. Athen som storby er fin å besøke hele året.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Agia Marina ★★★ 7n 1 545,-
Geráni ★★★ 7n 1 895,-
Ialysos ★★★ 7n 1 999,-
Faliraki ★★ 7n 1 999,-
Afántou ★★ 7n 1 999,-
Kato Stalos ★★★ 7n 2 045,-
Makrigialos ★★★★ 7n 2 095,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Hellas
kalender DagDag NattNatt BadBad